Politic

Ciolacu despre reglementarea prețurilor la energie: Ne-au cerut-o și furnizorii, și distribuitorii

Președintele Partidului Social D, Marcel Ciolacu, a pledat din nou pentru reglementarea prețurilor la energie; el susține că, între timp, această soluție a fost solicitată și de furnizori, și de distribuitori. Întrebat dacă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit cu vreo propunere sau recomandare, social-democratul a spus că el personal nu a văzut nicio propunere din partea liberalului.

„Am avut o prezentare a unui specialist în domeniu, a fost o primă prezentare, sunt ferm convins că în următoarele zile voi mai avea asemenea întâlniri cu domnul prim-ministru. Îmi mențin părerea că trebuie cel puțin pe o perioadă determinată – și cu aproape 80 la sută din energie – să intrăm într-o zonă de reglementare (…) Numai astfel putem proteja atât persoanele vulnerabile, consumatorii casnici, dar și non-casnici; și aici știți foarte bine că am luat măsuri în ceea ce privește IMM-urile și industria alimentară, dar cred că avem o datorie și față de industrie. Venind cu reglementarea, lucru pe care între timp ni l-au cerut și furnizorii, și distribuitorii, cred că vom depăși mult mai ușor această perioadă și vom începe să avem pe anul viitor sau pe următorii doi un buget predictibil pe o cheltuială cum este compensarea pe energie”, a spus liderul social-democrat.

Întrebat dacă am putea vedea o concluzie până săptămâna viitoare, Marcel Ciolacu a spus: „Asupra principiilor am picat de acord, acum să vedem asupra actului normativ cum va fi închis. Știți foarte bine că există o ordonanță, 119, pe care o avem în Parlament și să vedem dacă e suficient să venim cu amendamente la respectiva ordonanță sau va mai trebui să venim cu altă ordonanță sau o altă lege de completare”.

Totodată, întrebat dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit cu vreo propunere sau recomandare, așa cum susține premierul, liderul PSD a explicat: „Este foarte posibil, domnul ministru al Energiei nu face parte din același partid politic din care facem parte noi, este posibil să îl informeze pe linie de partid și pe linie guvernamentală pe primul-ministru. Eu nu am ridicat mari pretenții ca domnul ministru al Energiei să îmi trimită mie neapărat vreo soluție. Eu nu am văzut niciuna până acum și n-am cum să vă mint”.

 

 

Articole similare