Actualitate

Muzeul BNR se redeschide vizitatorilor

Începând cu data de 6 decembrie, Muzeul Băncii Naționale a României se redeschide pentru public. Până la sfârșitul lunii mai 2022 sunt deschise două expoziții: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – Eroina Primului Război Mondial.

Realizată ca o incursiune imaginară în viața monarhului, de la copilărie la senectute, expoziția 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareșal care i-au aparținut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote.

Prilejuită de lansarea în circulație, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei , expoziția dedicată Ecaterinei Teodoroiu reunește o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară și pe cea de cercetaș, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum și alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă.

Expozițiile temporare sunt realizate în colaborare cu Casa Regală a României, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Național de Istorie a României și colecția Daniel Obreja.

Cei care sunt interesați trebuie să își facă o programare cu minimum două zile lucrătoare înainte de vizită, prin completarea unui formular de înregistrare, care poate fi accesat AICI.

Menționăm că pentru a avea acces în incinta BNR vizitatorii au obligația de a prezenta certificatul verde.

Articole similare