Actualitate

A murit sociologul și scriitorul Gheorghe Petcu

Gheorghe Petcu, sociolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România și cetățean de onoare al Buzăului, cărturar umanist a plecat în Împărăția lui Dumnezeu joi, 16 mai 2024, la vârsta de 76 de ani. Trupul neînsuflețit este depus la Capela Cimitirului „Sfântul Andrei”.

Citirea „stâlpilor” se va face vineri, 17 mai, ora 19.00. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 18 mai, ora 12.00, la Capela Cimitirului „Sfântul Andrei” din municipiul Buzău.

A lăsat în urma sa  zeci de albume, enciclopedii, monografii, legende, peste  34 de volume pe care le-a dedicat Buzăului și personalităților buzoiene. Dintre volumele sale amintim aici câteva: „Dimitrie Gusti despre cultură”, „Buzău  – Râmnicu Sărat. Oameni de ieri, oameni de azi”, „Adina Paula Moscu – document și mărturii”, „Municipiul Buzău – monografie”, „Municipiul Buzău – album monografic”, „Județul Buzău – album monografic”, „Municipiul Râmnicu Sărat – album monografic”. Dincolo  de cărți a lăsat în urmă și multe prietenii pe care a știut să le cultive printre scriitori, oameni ai Bisericii, Armată, Consiliu Județean și nu numai.

Gheorghe Petcu s-a născut la 24 ianuarie, în satul Pietrosu, comuna Costești, județul Buzău.  A devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România în anul 2010 și cetățean de onoare al municipiului Buzău tot în 2010. De asemenea, aceasta a devenit și cetățean de onoare al județului Buzău în 2018, pentru finalizarea lucrărilor la Casa Memorială „Vasile Voiculescu”. I s-a acordat  „Diplomă de excelență în cultură” de către Uniunea Scriitorilor în 2010, „Diplomă de excelență în slujba învățământului buzoian”, fiind autorul unei cărți cu profil geografic după care învață elevii buzoieni. A mai fost distins și cu „Diplomă de excelență în cultură” acordată de Direcția de Culte, în 2003. A rămas în amintirea comunității și pentru contribuția sa  la refacerea Monumentului eroului de la Siriu, în 1987, pe noul amplasament.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare