Soroca

Moș Crăciun de la Buzău a fost în ospeție la Gimnaziul Vărăncău

Maria FURDUI

Zi trăită frumos, cu toată plinătatea ființei de cele două școli partenere: școala Maxenu din comuna Țintești, județul Buzău, România, și gimnaziul Vărăncău din satul Vărăncău, raionul Soroca, Republica Moldova.

Cea din urmă i-a avut ca oaspeți de onoare, în data de 13 decembrie 2022, pe Parohul bisericii din comuna Țintești, Jenel Palade, și pe doamna profesor Marcela Palade, care au venit cu daruri de peste Prut pentru profesori (echipament didactic), cât și pentru elevi, globulețe personalizate, pe care copiii din școala gimnazială Maxenu au inscripționat mesaje pentru semenii lor din Gimnaziul Vărăncău, globulețele fiind folosite pentru decorarea „Brăduțului fără frontiere”.

Oaspeții au asistat și la o frumoasă șezătoare culturală, în care tradițiile, portul popular și folclorul autentic românesc au fost ridicate la rang de artă de elevii clasei a VII-a, ghidați de profesoara Ludmila Braniște.

O atmosferă caldă și prietenoasă a planat în cadrul discuției între oaspeți și găzdași, deoarece parteneriatele sunt legături adevărate, pline de rod și trăinicie, purtătoare de lumină și frumusețe, de suflet și pentru suflet. Profesorii au avut parte de un schimb de bune practici, de momente unice ce au generat emoții  de durată.

Buna dispoziție transformată în cuvinte a făcut să vibreze o sală, iar emoțiile, căldura și bucuria i-au însuflețit pe fiecare dintre cei prezenți la eveniment. Colindul de final, interpretat de parohul Jenel Palade, a impresionat publicul larg până la lacrimi.

Ne-am dori mult ca aceste întâlniri să devină o bună tradiție ce ar contribui la stabilirea unei relații de durată și mai strânse între Frații de pe cele două maluri ale Prutului.

Să înmulțim amintirile frumoase și faptele demne!

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker