Sport

Moraru și Corniciuc, primii plecați de la Metalul

Primii doi jucători care părăsesc Metalul la doar câteva săptămâni după promovare sunt tinerii Ștefan Moraru și Daniel Corniciuc. Cei doi puști veniseră sezonul trecut, însă sub formă de împrumut. Corniciuc este jucătorul Forestei Suceava, în timp ce Ștefan Moraru aparține celor de la FCSB.

În stagiunea trecută, chiar dacă echipa buzoiană l-a cedat (în pauza de iarnă) pe Sergiu Arnăutu, niciunul dintre cei doi tineri nu a reușit să se impună ca titular, Adi Moldovan fiind senator de drept pe postul de vârf. Pe lângă Moldovan, om cu experiența Superligii, Vali Stan l-a avut la dispoziție și pe Odoh Chika, venit în pauza de iarnă de la Foresta.

Echipa Buzoienilor se desparte de Ştefan Moraru şi Daniel Corniciuc. Pe această cale le mulţumim pentru implicarea şi devotamentul de care au dat dovadă în sezonul precedent. Le mulţumim pentru că au fost alături de noi într-o aventură fantastică, la finalul căreia am reuşit o performanţă istorică – promovarea în Liga 2. HAI, METALUL” , este anunțul postat de Metalul pe pagina de Facebook.

În week-end, Metalul a disputat primul amical al verii, în compania celor de la CS Afumați, partidă încheiată la egalitate, 1 la 1. Golul buzoienilor a fost încris de Alex Anton, mijlocașul transferat în această vară de la Ceahlăul Piatra Neamț. Pe  13 iulie, chiar înainte de plecarea în cantonament, alb-albaștrii au programat încă un amical, cu Steaua București.

Metalul Buzău va pleca în stagiul din Bulgaria, la Bansko, unde va sta până pe 23 iulie și unde va disputa două meciuri amicale, dar adversarele nu sunt deocamdată cunoscute.

Apoi, după revenirea în România, nou-promovata va mai disputa o partidă de verificare, pe 26 iulie, cu un adversar care urmează a fi stabilit. Agenda amicalelor s-ar putea îmbogăți cu câteva meciuri școală disputate pe plaiuri bulgărești, întrucât la Bansko efectuează cantonamentul alte câteva echipe din Europa.

Nu este exclus ca de la Metalul să mai plece câțiva jucători, sportivi care, în viziunea echipei tehnice, nu ar face față nivelului ligii secunde. Acestea ar echilibra și bugetul de salarii, unul destul de modest, în contextul în care la Buzău vor mai sosi trei-patru jucători.

Articole similare