Actualitate

Monument ridicat în cinstea Sfântului mucenic Sava de la Buzău pe malul râului unde a fost martirizat

Astăzi, 14 septembrie , cu ocazia sărbătorii Înălţarea Sfintei Cruci, a avut loc sfinţirea unui impresionant monument ridicat în cinstea Sfântului mucenic Sava de la Buzău, martirizat în apa Buzăului pe 12 aprilie 372.

Construcţia marchează împlinirea a 1650 de ani de la martiriul Sfântului Mucenic Sava de la Buzău.

Sfințirea a fost făcută de ÎPS Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți. A luat parte la slujba de sfințire și preotul Mihail Milea, care slujește la Biserica din municipiu închinată Sfântului Sava de la Buzău. Au participat numeroşi credincioşi, dornici să fie de faţă la acest important eveniment.

Esplanada a fost amplasată în apropierea râului Buzău. „Firmele care au contribuit la înălţarea ei sunt S.C. MARISTAR COM SRL şi TEHNONIK CONMET SRL BUZĂU. Realizarea crucii în stil bizantin în marmură aparţine lui RAMAZAN ROBERT şi echipei sale. Costurile au fost suportate de către FUNDAŢIA „SFÂNTUL SAVA DE LA BUZĂU”, condusă de Părintele profesor Mihail Milea”, se arată pe pagina de socializare a fundației.

Un comentariu

  1. Oficial, nu se cunoaște locul unde a fost ucis Sfantul Sava. Probabil evenimentul a avut loc în zona cu limita maximă în amonte – Berca, limita maximă în aval – între Vernești și Buzău (punct extrem – Dedeman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare