Sănătate

Modalități sănătoase pentru detoxifiere și curățarea colonului

Încă din Antichitate se spunea că cele mai multe boli încep din colon. Ceea ce Hipocrate credea și susținea, medicina modernă a demonstrat. Modificările florei intestinale și indigestia care modifică permeabilitatea mucoasei intestinale care pot duce la foarte multe boli neurodegenerative precum demența Alzhmeier și boala Parkinson, dar și boli imune și cancere. 

De aceea, sănătatea colonului este foarte importantă și este o parte semnificativă a sănătății noastre, căreia trebuei să îi acordăm o atenție deosebită. 

Ce este colonul?

Colonul, este o parte a intestinului gros, fiind, de fapt ultima porțiune a tubului digestiv. Acesta are funcția de a absorbi fluidele și de a procesa deșeurile din organism, care trebuie să fie eliminate. 

Rolul intestinului gros este de a stoca deșeurile, de menține echilibrul de fluide din orgaism, de a absobi anumite vitamine, precum vitamina K, dar și asigură fermentația asistată de floră. 

De ce este necesară detoxifierea colonului?

Pentru a te bucura de o bunăstare digestivă optimă dar și pentru o stare generală de sănătate bună, specialiștii recomandă p detoxifiere ocazională a colonului. 

Detoxifierea acestuia se poate face prin mai multe metode, iar atunci când aceasta este realizată printr-o anumită tehnică mecanică, trebuie să te asiguri că aceasta este făcută corect, de către specialiști. 

Modalități sănătoase de curățare a colonului

Detoxifierea colonului se poate face prin mai multe metode și este recomandat să alegi oricare dintre aceste variante, pentru a te bucura de toate beneficiile detoxifierii colonului tău. 

Dietă bogată în fibre

Fibrele se găsesec în fructe, legume, cereale, nuci, seminte etc. Acestea au rolul de a regla constipațoa și instestinele hiperactive, stimulând, în același timp bacteriile utile precum probioticele. 

Hidrocolonterapia

Hidrocolonoterapia sau colonhidroterapia este o procedură foarte blândă și nedureroasă prin care se evacuează reziduurile stagnante în intenstin, uneori chiar și luni de zile.  

Aceasta are efect de detoxifiere a organismului aducând un sentiment de ușurare, de scădere a balonării iar în unele cazuri chiar pierderea în greutate.  

Procedura se face în clinici specializare, precum clinicaoxxygene.ro,  cu ajutorul unui tub de unică folosință și apă calduță filtrată care curge în interiorul intestinului cu o presiune foarte mică. 

Toate toxinele sunt eliberate de pe pereții colonului iar asistenta medicală, oferă, în timpul procedurii un masaj abdominal blând pentru a ajuta ca aceasta să se efectueze în mod optim. 

O sesiune de terapie de hidrocolonoterapie durează aproximativ 40 de minute și nu există nici un risc de perforație intestinală, și nici nu creează dependență, spre deosebire de folosirea de laxative. 

Beneficiile hidrocolonoterapiei sunt multiple și ajută nu doar la eliminarea toxinelor, dar și la o stare de bine generală, care, de cele mai multe ori se vede și fizic, printr-o piele strălucitoare. 

Probiotice

O altă modalitate prin care se poate detoxifia colonul este consumul de probiotice, care ameliorează starea de sănătate în mai multe moduri. Acestea pot fi obținute prin suplimentele alimentare dar și prin consumul de alimente precum iaurtul, murăturile sau oricare alte alimente fermentate. 

Probioticele introduc bacterii benefice în intestin, care fac ca, rezistența ogranismului la infecții să crească și îmbuntățesc absobrția de vitamine. 

 

 

Articole similare