sâmbătă, 15 august 2020

Mocanu şi fake-news-ul care ,,schimbă prefectul”

Deputatul ALDE Adrian Mocanu, preşedinte al organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, nu mai are răbdare şi încearcă să forţeze mâna liberalilor pe care i-a sprijinit la votul de învestitură a guvernului Orban şi care i-au promis în schimb mai multe funcţii la nivelul judeţului pentru câţiva dintre buzoienii lui Tăriceanu. Cum numirea unui apropiat politic pe cel mai important post pe care l-a negociat, cel de prefect, întârzie, Mocanu s-a gândit să o pună de un mic ,,fake news” care să-i ofere prilejul de a cere ,,demiterea de urgenţă” a deţinătoarei funcţiei în cauză, Carmen Ichim.

Leonard Dimian

Nu de alta, dar omul care se încălzeşte pe margine pentru a prelua postul, subprefectul Leonard Dimian, şi-a cam pierdut răbdarea şi s-a cam săturat să vină degeaba zi de zi la serviciu în costum şi să îngrijească de pagina de Facebook pe care a postat o fotogafie care îl prezintă într-o ipostază gen ,,pieptul scos, privirea dârză”, precum şi unele care conţin arme, cartuşe şi cuţite de vânătoare. Ba, mai mult, oamenii răi de prin preajmă spun că Dimian se încuie în birou şi sună diverse persoane cu putere de decizie din Ministerul de Interne şi din Partidul Naţional Li­be­ral, semn că s-ar fi decis să îşi ia soarta în propriile mâini şi să nu se mai lase amăgit de promisiunile lui Adrian Mocanu. Mai ales că există cel puţin un precedent în acest sens: omului său de bază de la municipiu, Silviu Roşioru, i s-au lungit urechile aşteptând să ajungă viceprimar, aşa cum i-a promis şeful…

Fotografia tăiată

Fotografia completă

Revenind la Adrian Mocanu, reproducem textul mânios pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook: ,,O mână spală pe alta în judeţul Buzău! Aşa cum se observă din imagine, prefectul <apolitic> Carmen Ichim se pozează alături de crema PSD Buzău: preşedinte, parlamentari şi primari social-demo­craţi. Acum veţi înţelege de ce tăierile ilegale din Pădurea Crâng sau criza penală a încălzirii din municipiul Buzău sunt albite de <controale> coordonate personal de doamna prefect. Indiferent de gravitatea ilegalităţilor comandate de Toma, prefectul PSD este la post pentru a muşamaliza totul. Cer demiterea de urgenţă a prefectului Jude­ţului Buzău pentru ­exer­citarea cu rea-credinţă şi din complicitate politică a atribuţiilor de reprezentant al Guvernului în teritoriu”, a scris Mocanu marţi pe Facebook. El a ilustrat postarea respectivă cu o fotografie veche, din anul 2017, ,,tăiată” corespunzător, fotografie care să sugereze spusele sale. Fotografia originală, pe care o publicăm alăturat, o arată pe Carmen Ichim alături de parlamentarii PSD de Buzău şi de primari din zona Râmnicului, la o întâlnire cu aceştia din urmă, la care au participat şi buzoieni cu funcţii prin diverse ministere.

Mai rămâne de adăugat că atunci când prefectul Carmen Ichim s-a fotografiat cu Adrian Mocanu şi cu Silviu Roşioru, pe 1 martie a acestui an, cu ocazia unei inspecţii în Parcul Crâng, niciun membru ALDE nu a avut nimic de comentat, cum că reprezentantul guvernului în teritoriu ar fi încălcat principiul echidistanţei politice.

loading...
error: Content is protected !!