Actualitate

Misterul morții fetei care îi însoțea pe buzoieni la trecerea dintre ani

Laura Roșca, cunoscută amatorilor de muzică de club drept DJ Lalla, a fost găsită moartă, joi dimineață, pe o plajă din Mamaia, în apropierea malului mării, în zona cluburilor. Tânăra, în vârstă de 34 de ani, era din Turda, dar de mai mulți ani se mutase în București, unde avea o emisiune la Radio3Net. Laura are o soră geamănă în Anglia, iar tatăl ei a fost muzician. DJ Lalla mixa alături de cunoscutul DJ buzoian Adrian Șaguna, atât la radio, cât și în cluburi și la petreceri private; de asemenea, cei doi erau prezenți la concertele din Crâng, din Piața Dacia și la Drăgaică, inclusiv la petrecerile de Revelion.

DJ Lalla era îmbrăcată sumar, dar nu de plajă și purta mai multe bijuterii. Posibil să se fi înecat, spun salvamarii, dar polițiștii nu exclud o sinucidere sau o crimă, deși nu au găsit urme de violență. Au cerut și analize care să stabilească dacă tânăra se afla sub influența drogurilor.

„Bucură-te de fiecare clipă pe care o ai pentru că în viață nu poți da timpul înapoi. Poți să ai în schimb amintiri. Și asigură-te că totul merită”, cu acest mesaj Laura Claudia Roșca se prezenta celor care o urmăreau pe rețelele sociale. A fost ultima ei postare, pentru că joi dimineață, artista a fost găsită moartă pe plaja din Mamaia.

DJ Lalla, despre care cunoscuții spun că era atentă cum se îmbrăca atunci când ieșea pe plajă, purta, când a fost găsită, doar un tricou și lenjerie intimă. La mâini și picioare avea mai multe brățări, iar la gât un colier. O echipă de criminaliști a căutat mai multe ore indicii pe plajă ca să dezlege misterul morții ei. Laura Roșca venise pe litoral în urmă cu trei zile. Ea s-a cazat în stațiunea Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok în urmă cu o lună. Bărbatul a spus că s-a trezit cu ea la ușă și că ea i-a spus că s-a certat cu iubitul. Joi dimineață, DJ Lalla s-a dus să vadă răsăritul pe plajă în Mamaia și nu s-a mai întors.

Poliția a transmis că pe corpul ei nu erau vizibile urme de violență dar că, în acest moment al anchetei, nu este exclusă varianta unei crime. Sunt și alte ipoteze luate în calcul. Anchetatorii au cerut în cazul artistei DJ Lalla și o analiză toxicologică, pentru a vedea dacă aceasta consumase droguri înainte de deces.

Ce au surprins camerele de supraveghere din zonă

De asemenea, Poliția încearcă să identifice o persoană care a fost surprinsă în zona în care a fost descoperit cadavrul DJ Lalla. O cameră de supraveghere din zona în care a fost descoperită tânăra a surprins o persoană suspectă, conform PRO TV.

În dimineața în care a fost descoperit trupul fetei, conform unei camere video din zonă, la ora 7.14 o persoană poposește în acea zonă aproximativ 6 minute. După acest moment, se îndepărtează și merge în zona unei construcții de pe plajă, unde este reperată în imagini peste o jumătate de oră.

Cu un sfert de oră înainte să fie găsită tânăra moartă, în zona unde a fost descoperită, în imagini se zărește din nou o siluetă. Apoi la ora 9.39 de minute, când deja poliția fusese anunțată, în dreptul construcției de pe plajă este reperată din nou o persoană în imagini care asistă de la distanță la cercetări și după 4 minute se îndepărtează.

Se lupta cu depresia

Tatăl Laurei Roșca ia în calcul ca fata lui să fi fost în depresie sau să fi consumat prea mult alcool atunci când s-a întâmplat tragedia. Totodată, bărbatul recunoaște că fiica sa a trecut printr-un moment greu în urmă cu o lună, iar acum făcea ședințe de terapie cu un specialist. De altfel, pe pagina ei de socializare, Laura Roșca recunoștea că se lupta cu depresia și posta zeci de filmulețe motivaționale.

Cu doar nouă zile înainte de moartea tinerei, mama ei posta un mesaj pe o rețea socială, pe grupul „Vă ajutăm din Turda”, în care cerea recomandări pentru medici neurologi și psihiatri care să ofere consultații la domiciliu: „Vă rog frumos să îmi recomandați un medic neurolog și un medic psihiatru care fac consultații la domiciliul pacientului, contra cost, în Turda”, scria femeia pe Facebook pe data de 19 septembrie.

Pe contul său de Instagram, ultima postare este de miercuri. Este vorba de un filmuleţ care o are în prim-plan pe DJ Lalla, iar clipul este însoţit şi de un mesaj audio în limba engleză: „Enjoy every moment you have because in life there are no rewinds, only flash-backs. Make sure it’s all worth it!”. De altfel, titlul postării este „Make sure it’s all worth it!”, iar tagurile sunt: #fvckdepression #lalla #lallaland #wonderlust #motherofdragons #ballauri #standtall #itdoesgetbetter.

DJ Lalla era o tânără independentă, care și-a câștigat singură existența încă de la 18 ani. Plină de viață și mereu cu zâmbetul pe buze. Totuși, zâmbetele ar fi ascuns durere, suferință și frământări încă de mică. Tatăl fetei a văzut-o ultima dată în urmă cu trei luni. Spune că fiica lui mai consuma alcool uneori și ar fi fost depresivă. Mai mult decât atât, tânăra ar fi trecut printr-un episod mai greu în urmă cu o lună. Lua tratament, făcea ședințe online cu un specialist, iar acesta spune că starea ei ar fi una bună.

Parteneră de scenă a lui Adrian Șaguna

Laura Roșca și Adrian Șaguna au fost colegi la Radio3Net „Florian Pittiș”. El este unul dintre cei mai buni DJ ai momentului şi reuşeşte să încingă atmosfera în cele mai mari cluburi din Capitală.

Adrian Şaguna sau DJ Sound, cum mai este cunoscut, şi-a început cariera în 2002 ca DJ la Radio Campus, unde a stat timp de trei ani de zile. După doi ani a reuşit să devină DJ rezident la un club din Buzău, unde i-a cunoscut pe cei de la care a învăţat meserie, Dan Bârlă şi George Dumitrescu.

În scurt timp a luat contact şi cu primul club din Bucureşti, Gossip, unde a avut ocazia să mixeze alături de DJ
Rhyno. „Publicul este principalul factor de care ai nevoie când eşti DJ, trebuie să simţi publicul. Poţi avea muzică foarte multă, dacă nu încânţi publicul, degeaba”, spunea Adrian. În 2007 a reuşit să fie DJ rezident în clubul Twice din Bucureşti şi de aici au urmat tot mai multe colaborări în mai multe oraşe ale ţării, precum Ploieşti sau Braşov. El organizează şi petreceri private cu ocazia deschiderilor de noi cluburi şi susţine diferite concerte în Buzău cu ocazia Zilelor Buzăului sau Revelionului. El este urmaș al mitropolitului ortodox al Transilvaniei, Andrei Șaguna, militant pentru drepturile ortodocșilor și ale românilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Românesc din Brașov (1851), membru de onoare al Academiei Române. Mitropolitul Andrei Şaguna a fost cel mai mare ierarh al Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania, în decursul secolului XIX.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker