Monden

Mircea Vintilă și Trupa „Brambura” concertează la Buzău

Unul dintre cei mai mari exponenți al folkului și rock ului românesc revine la Buzău, după o pauză de trei ani, când a cântat cu „Pasărea Colibri”, tot în Club No Limit. Vineri, 22 martie, de la ora 20,00 folkistul va fi acompaniat de „Brambura”, trupa alături de care Mircea Vintilă a realizat ultimele două albume, „Toți într-o barcă” și  „Opere și Operete” și alături de care a susținut numeroase concerte. Trupa Brambura, din care face parte și buzoianul Gelu Ionescu, a fost înființată în anul 2001 și este alcătuită din Robert Enache – chitară, Gelu  Ionescu (Vama) – clape, Dan  Lucian (Vama) – bas, Bogdan Bereucă – tobe și Elena Pavel – backing vocals. Numele trupei a apărut odată cu versul „Brambura pe drumurile vieții…” din piesa „Cu tine prin New York”.

Prețul unui bilet la categoria I va fi de 65 de lei și de 50 de lei la categoria II. Pentru bilete și rezervări sunați la telefon 0723.429.264.

„Mă interesează cântărețul profesionist pe care îl pui pe afiș și umple Sala Palatului”   

„Tinerii din muzica folk se exprimă astăzi, dar nu au niciun pic de forță. Cântă foarte mulți, însă nu e suficient să cânți doar la festivalurile de folk. Pe mine mă interesează cântărețul profesionist, l-ai pus la Sala Palatului pe afiș, lumea a cumpărat bilet și s-a umplut sala. Asta s-a întâmplat cu Pasărea Colibri. La spectacolul de 11 ani s-a pus afișul, a funcționat internetul și sala a fost plină. Ne-am speriat și noi pentru că, știm, este o perioada destul de dificilă, iar biletele sunt foarte scumpe și cu toate aceste au venit familii întregi: soț, soție și copii. Acesta este spectacolul profesionist, unul la care lumea își dorește să vină ca la un spectacol de teatru și să cumpere bilet. Pe mine mă interesează foarte mult profesionalismul”, spune Mircea Vintilă.

Mircea Vintilă (cunoscut și ca Ciocu’, este și muzician și cântăreț și compozitor de muzică folk. El face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ‘70,  cunoscut atât pentru activitatea sa solo sau cu formația de acompaniament Brambura, cât și ca membru al supergrupului „Pasărea Colibri”. A compus cântece pe versuri de Adrian Păunescu, George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară. Mircea Vintilă cântă alături de alți prestigioși artiști (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu) la primul festival studențesc de muzică folk din anul 1971, la Clubul 303 aparținând Universității Politehnice București, apoi la Clubul Universitas, la Casa de Cultură a Studenților „Grigore Preo­teasa” și în Cenaclul „Fla­căra”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker