Actualitate

Minori transformați în sclavi la Căldărăști

Doi bărbați, în vârstă de 30, respectiv 28 de ani sunt cercetați de polițiștii de investigații criminale de la Poliția orașului Pogoanele, după ce în data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, un bărbat a anunțat polițiștii din Buzău că doi minori, în vârstă de 13, respectiv 16 ani, din Pogoanele sunt ținuți împotriva voinței lor într-un imobil din Căldărăști și sunt agresați în mod constant de doi localnici.

În urma apelului, polițiștii s-au deplasat de îndată la locația indicată, unde au depistat doi bărbați și doi minori. „Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti”, transmite IPJ Buzău.

Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate, rămânând internaţi.

Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi i-au transformat pe minori în sclavi: i-au sechestrat și, prin argumentul pumnului, i-au pus la muncile câmpului împotriva voinței lor.

În urma administrării materialului probator, în aceeași zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.

Articole similare