duminică, 07 martie 2021

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: „Vor trebui adoptate schimbări care să fie în beneficiul elevilor”

Ministrul Educaţiei, So­rin Cîmpeanu, a declarat că „este esenţial” ca exame­nele naţionale să rămână neschimbate, chiar şi după perioada de pandemie, când învăţământul s-a derulat în format online.

Dacă nu se va putea reveni la învăţă­mântul fa­ţă în faţă, ar putea fi totuşi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale defi­cite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor”, a spus el.

Întrebat la Realitatea Plus dacă va fi modificat conţinutul probelor la ­examenele naţionale, având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învă­ţă­mântul online, ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capa­citate sau pentru examenul de bacalaureat că va da ­examen la alte discipline, la alte materii, în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, a­tunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schim­bări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schim­bări nu le dorim nici măcar în acest sens”, a declarat ministrul Educaţiei.

loading...
error: Content is protected !!