Sănătate

Ministerul Sănătăţii a aprobat 10 posturi pentru Ambulanţa Pârscov

După o perioadă de așteptare a actelor guvernamentale, joi a trecut prin Guvernul României memorandumul care permite deblocarea unor posturi din sănătate. Comuna Pârscov are, din acest moment, aprobate 10 posturi pentru substația de ambulanță din localitate, posturi necesare pentru operaționalizarea integrală a substației.

În urmă cu doi ani, în anul 2022, primarul comunei Pârscov, Daniel Mihai, primise OK-ul pentru amenajarea unui spaţiu în care să funcţioneze Serviciul local de Ambulanţă. La acel moment, administraţia locală a investit aproximativ 600 de milioane de lei, pentru ca spaţiul să întrunească toate cerinţele legii, pentru ca serviciul să devină funcţional. Surprinzător, primarul de Pârscov a primit informaţia conform căreia subunitatea de Ambulanţă ar urma să funcţioneze la Berca, acolo unde şi primarul Ionel Dobriţa amenajase un spaţiu adecvat.

Cu toate acestea, în urma unor demersuri ale administrației locale, s-a luat decizia de a fi înființată substația Berca-Pârscov, o măsură care  urmărea să mulţumească ambele părţi. „Luând în considerare concluziile notei întocmită în urma vizitei operative și în urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței, în vederea asigurării asistenței medicale de urgență în arealul Berca-Pârscov, membrii comisiei au propus înființarea substației Berca-Pârscov, prin reorganizarea substației existente la Berca, astfel încât să deservească ambele comune, cu personalul existent și amplasarea de ambulanțe în ambele puncte”, se preciza într-o înștiințare a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, transmisă Serviciului de Ambulanță Județean Buzău.

Guvernul României a aprobat memorandumul care va  permite deblocarea unor posturi din Sănătate. Comuna Pârscov are aprobate 10 posturi pentru substația de ambulanță din localitate, posturi necesare pentru operaționalizarea integrală a substației. Mai mult, DSP Buzău primește trei posturi, iar Spitalul Săpoca 29 de  posturi, pentru un act medical de calitate în județul Buzău.

 

Articole similare