marți, 22 septembrie 2020

Ministerul Educației a publicat „teste de antrenament” pentru elevii care se pregătesc de examenele naționale

În condițiile în care școlile s-au închis de trei săptămâni, iar elevii fac cursuri online, Ministerul Educației vine cu o platformă nouă, dedicată exclusiv elevilor aflați în anii terminali. Este vorba despre un site unde sunt publicate „teste de antrenament” pentru elevii care se pregătesc de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul rocnee.eu un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

„Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

 

loading...
error: Content is protected !!