vineri, 16 aprilie 2021

Minirozele – florile speciale ale primăverii

Ne aflăm în plin sezon de căutat cadouri și flori pentru mamele, soțiile, iubitele și alte femei speciale din viața noastră. Paleta florală este extrem de vastă, astfel că ai de unde alege cadouri inedite precum buchetele de flori sau aranjamentele florale.

Trandafirul supranumit și regina florilor se extinde astăzi în toată lumea, fascinând cu diversitatea lui coloristică și parfumul inegalabil al florilor sale. Trandafirii se găsesc peste tot, în grădinile caselor noastre, în ghivece și în florării sub diferite forme de la buchete de flori la aranjamente florare.

Trandafirii există sub multe forme și specii, iar astăzi vom vorbi despre supranumitele flori de poveste, minirozele. Acestea pot reprezenta un cadou inedit făcut unei persoane dragi, iar noi îți recomandăm cutii cu flori speciale de la Maison d’Or care să conțină și miniroze.

Ce sunt minirozele?

Miniroze sau Rosa Fairy sunt trandafiri acoperitori de sol care înfloresc începând cu luna martie până în octombrie. Crește sub formă de tufișuri compacte cu frunze semilucioase, verzi iar florile au formă de buchet. Poate crește până la înălțimea de 50 centimetri fiind ideal pentru decorarea zidurilor, bordurilor sau chiar a balcoanelor dacă este plantat la ghiveci. Vegetează și se dezvoltă bine în marile orașe.

Cum se ingrijesc minirozele?

Procesul de înflorire al minirozelor începe de primăvara și ține până toamna. Pentru o creștere bună și o întreținere corectă trebuie îndepărtate florile ofilite pentru a face loc noilor flori. În același timp, miniroele au nevoie și de un spațiu luminos în care soarele să-și facă apariția cât mai des și pământul să nu fie nici prea umed și nici prea uscat. Temperatura optimă care este suportată de miniroze este cuprinsă între 24 și 26 de grade Celsius vara și între 5 și 10 grade Celsius iarna. Cheia dezvoltării minirozelor este strict legată de volumul de pământ. Acestea trebuie plantate într-un ghiveci cu volum foarte mare de pământ.

Semnificația minirozelor în funcție de culoare

Minirozele au o gamă variată de semnificații ce se stabilesc în funcție de culorile pe care florile le-au:

Minirozele de culoare roșie

În limbajul florilor, culoarea roșie semnifică iubirea, dragostea pasională, iubirea eternă și romantică. Minirozele roșii reprezintă modul perfect de a spune te iubesc.

Minirozele de culoare roz

Minirozele roz sunt florile emoțiilor gingașe și blâ În limbajul florilor culoarea roz este asociată cu bucuria, feminitatea, admirația, aprecierea, recunoștința, rafinamentul și eleganța.

Minirozele de culoare portocalie

Culoarea portocalie semnifică entuziasmul și energia, mândria și dorința. Prin intermediul culorii lor calde și vibrante, minirozele portocalii sunt cele care reprezintă un dar potrivit pentru sărbători o realizare și de a felicita.

Minirozele de culoare galbenă

Minirozele galbene sunt florile ce au o culoare foarte puternică și reușesc să aducă zâmbetul pe fața celei care le primește. Acestea exprimă afecțiune și bucurie. Culoarea galbenă semnifică cel mai frumos mod de sărbători o prietenie curată și sinceră, dar și un mod inedit de a transmite mulțumiri și felicitări.

Minirozele albe

Album este un simbol al purității și al virtuții, al inocenței și al sincerității, iar minirozele albe transmit respect și onestitate.

Oferă un cadou frumos, din inimă, femeilor speciale din viața ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tandru-planta-plante-interior-6045434/

loading...