sâmbătă, 30 mai 2020

Milionar buzoian, în izolare în locuința de pe plaja din Costa Rica

Milionarul Cornel Tăbă­caru, care se află în plină pandemie de Covid-19 în Costa Rica, la proprietatea sa de lux, pe plaja din stațiunea Jaco, a filmat recent câteva cadre

în care se vede clar cum turiștii prinși în vacanță acolo sunt alungați de poliție. Totul din cauza pandemiei de coronavirus.

Omul de afaceri originar din Buzău povestește că în Costa Rica este interzis să stai inclusiv pe plajă, chiar dacă sunt numai câteva persoane. Mai mult, poliția vine imediat să-i alunge pe cei câțiva turiști care vor să stea la soare sau să facă baie în Oceanul Pacific, semn că nu e de glumă cu pandemia de coronavirus nici la ei.

Tăbăcaru se află în izolare în apartamentul său de pe malul Oceanului, respectând astfel ultimele norme instituite de autorități împotriva coronavirusului. În izolare, el a realizat mai multe filmări de la balcon, cu plaja din stațiunea unde deține proprietatea, în care se observă cum poliția își face datoria, în plină pandemie de Covid-19.

Din fericire pentru costaricani, țara din America Centrală are foarte puține cazuri de ­coro­navirus în acest moment; numărul lor nu trece de 100. Buzoianul spune că este convins că oamenii legi vor aplica amenzi celor care nu vor înțelege să nu mai iasă din casă și să nu mai vină pe plajă.

Buzoianul locuiește jumătate de an la căldură în Costa Rica, din toamnă până în primăvară, apoi se mută în proprietatea pe care o are în Canada.

S-a născut în satul Grăjdana

Stabilit departe de țară, buzoianul își aduce aminte cu drag de locurile natale. „Sunt de acolo unde se spune că se leagă bostanii cu funia să nu se ducă la vale în munții Bu­zăului. Din satul Grăj­dana. Acolo există și o casă memoriala Tăbăcaru”, a precizat omul de afaceri care în 2012 s-a numărat printre cei 1.309 pasageri aflați pe vaporul M.S. Balmord în excursia comemorativă organizată la 100 de ani de la scufundarea Titanicului.

Cornel Tabăcaru a absolvit Liceul ,,Mihai Eminescu” din Buzău, a locuit în Canada și în Statele Unite, acum fiind stabilit în Costa Rica. Buzoianul s-a născut într-o familie modestă, a absolvit apoi Dreptul în 1974 și a plecat din România la un an după Revoluție. În țară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada. Averea a făcut-o din diverse afaceri, iar în România a adus celebrele dozatoare de suc TEC, cu care a făcut furori în anii ‘90.

loading...
error: Content is protected !!