joi, 28 mai 2020

Mihăilă, după calificarea istorică: „Este meritul fetelor și al oamenilor care au sprijinit echipa!”

Moment istoric pentru handbalul buzoian odată cu decizia Federației de a „îngheța” sezonul intern și de a se stabili reprezentantele României în viitorul sezon al cupelor europene în funcție de ierarhia din momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Locul 4 în Liga Florilor, Gloria a reușit calificarea în European Handball Lea­gue (Cupa EHF), performanță fără precedent în istoria handbalului buzoian.

„O decizie trebuia luată, la fel ca și în celelalte țări, este clar că această decizie mulțumea sau nemulțumea anumite cluburi. Trebuie să ne raportăm doar la SCM Gloria Buzău, care a reușit o performanță unică, deocamdată, în istoria orașului, prezența într-o cupă europeană. Este me­ritul fetelor în primul rând, și al oamenilor care au sprijinit echipa. Sunt convins că vor mai fi discuții în această perioadă legate de aceste decizii pentru că neacordarea unor titluri de campion nemul­țumește anumite cluburi care și-au dorit lucrul acesta. Dar până la urmă, de aceea este o ­Fe­derație, un președinte, un Consiliu de Administrație, care să-și asume aceste decizii în momente de genul acesta și să le luăm ca pe niște lucruri pe care nimeni nu și le-a dorit”, a declarat antrenorul Gloriei, Ovidiu Mihăilă, la Campus TV.

„În august, va fi ca un turneu de pregătire cu miză”

Consiliul de Administrație al Federației Ro­mâne de Handbal a decis, la începutul săptămânii, în­ghețarea sezonului 2019-2020, fără acordarea ­titlurilor de campioană. Decizia a fost luată cu un scor de 11-5. În cadrul ședinței online desfășurată luni, 18 mai, membrii Consiliului de Administrație au mai decis că, dacă va fi posibil, ediția 2019-2020 a Cupei României să se desfășoare în deschiderea anului compe­tițional 2020-2021.

După victoria de la Sala Sporturilor împotriva lui Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău se calificase în Final Four-ul acestei competiții.

„Fetele au avut un parcurs constant bun și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Calificarea în Final Four reprezintă o premieră pentru echipa de handbal feminin SCM Gloria Buzău. Ne-am dorit să jucăm, dar din păcate este foarte greu în această perioadă. Vom vedea dacă se va schimba această decizie. Dacă vom juca în august, va fi ca un turneu de pregătire cu miză, ceea ce e foarte bine; dacă nu, vom vedea ce se va hotărî și când va începe activitatea compe­tițională oficială”, a mai spus Ovidiu Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!