miercuri, 15 iulie 2020

Merita sa iei un credit rapid nebancar in aceasta perioada?

Pandemia de Covid 19 a zdruncinat puternic bugetele romanilor. Specialistii au sesizat doua tendinte de comportament. Se pare ca romanii care au lucrat de acasa au reusit sa reduca cheltuielile si sa faca economii insa s-a manifestat si o alta tendinta, cea de consum exagerat. Nu doar modul de gestionare a finantelor s-a modificat in timpul situatiei de urgenta si a starii de alerta ci si deprinderile legate de creditare.

Daca inainte de luna martie, imprumuturile acordate de IFN-uri erau vazute ca ultime optiuni si erau accesate doar in cazuri extreme, acum creditele rapide oferite de entitatile nebancare au devenit foarte atractive (citeste aici mai multe despre aceste imprumuturi). Intrebarea normala care se ridica este daca merita sa iei un astfel de credit in aceasta perioada?

Situatia nu este una stabila, estimarile si statisticile facute de specialistii financiari au fost date peste cap de efectele pandemiei. Multe dintre sectoarele economice continua sa fie grav afectate si pierderile sunt inca extrem de mari.  Transportul international, turismul, HoReCa, serviciile, dar si multe businessuri mici sunt afectate, si vor continua sa aiba pierderi mari in lunile urmatoare, intrucat restrictiile impuse de autoritati sunt inca active, iar aceste masuri  sunt dublate de teama oamenilor de a interactiona si de a reveni la vechile obiceiuri. In acest context institutiile bancare au luat masuri pentru a se proteja, noile norme de creditare  implementate au facut ca volumul de imprumuturi acordate sa scada. Efectele  imediate ale strategiilor de autoprotectie sunt ca avem credite mai putine, mai scumpe, inaccesibile pentru cei mai multi dintre romani. Privind tabloul de ansamblu pare ca institutiile IFN vin cu solutii de credite rapide extrem de atractive. Principalii jucatori de pe piata nebancara au reusit sa negocieze cu BNR-ul amanarea ratelor pentru clientii care au credite in derulare si solicita acest lucru, fapt ce a adus entitatilor un plus de incredere din partea romanilor.

In aceasta perioada s-a manifestat o modificare de tactica a IFN-urilor, alocand mai multa atentie  transparentei si punand accent pe imbunatatirea comunicarii cu clientii si cu potentialii clienti. Masurile inteligent luate au dus la cresterea increderii oamenilor in produsele financiare oferite de entitatile nebancare, indiferent daca vorbim despre un imprumut rapid pentru persoane fizice sau de un credit IMM, cum ar fi acesta. Birocratia scazuta, aducerea comisioanelor la un minim istoric, rapiditatea cu care operatorii IFN-urilor reusesc sa proceseze solicitarile de creditare sunt alte atu-uri care ii determina pe romani sa acceseze asemena imprumuturi.

Accesibilitatea este un alt detaliu apreciat de consumatorii romani. Se stie faptul ca, imprumuturile pentru nevoi personale, creditele rapide si chiar cele pentru firme sunt acordate cu mai multa lejeritate si mai putina bataie de cap, chiar si persoanelor cu venituri medii/mici si firmelor aflate la inceput de drum care inca nu si-au atins potentialul.

In concluzie creditele nebancare nu mai sunt vazute ca ultime solutii de persoanele fizice si de antreprenorii care doresc sa se dezvolte ci sunt vazute ca solutii interesante, viabile care aduc mai aproape sansa de reusita.  Aceste avantaje vin cu costuri mai mult decat decente, deci se poate spune raspicat ca – da – merita sa accesezi credite rapide nebancare in aceasta perioada.

loading...
error: Content is protected !!