Economic

Mergeți mult pe jos? Țineți cont de aceste lucruri când vă alegeți adidașii

Mergeți mult pe jos? Bine faceți, se știe că mersul pe jos face piciorul frumos. Și ne scapă și de stat în trafic! Însă e important să purtați adidași pentru bărbați care să vă permită să mergeți mult timp și pe terenuri diferite, fără să vă doară picioarele sau să vă afecteze restul corpului.

De fapt, un mers inconfortabil vă poate afecta negativ spatele, șoldurile, genunchii și chiar umerii și gâtul, mai ales atunci când cărați un rucsac plin de lucruri. De aceea, este esențial să alegeți acei adidași confortabili de bărbați și potriviți pentru a merge în siguranță.

Există mulți adidași bărbătești disponibili pe piață și este întotdeauna dificil să știți pe care să îi alegem. În acest ghid, vă oferim câteva sfaturi pentru a alege cei mai buni adidași de bărbați pentru mersul pe jos.

Ce tip de picior aveți?

Fiecare persoană are un tip diferit de picior și, prin urmare, are nevoie de un pantof care să se potrivească formei sale. Lungimea și lățimea acestor adidași de bărbați trebuie să fie potrivite pentru piciorul dumneavoastră, astfel încât să nu vă strângă și să nu alunece.

O mărime nepotrivită riscă să genereze bășici, răni sau dureri. Fiecare picior are o boltă proprie, care poate fi neutră, plată sau înaltă, în funcție de curbura centrală a piciorului. Niște adidași buni de bărbați trebuie să “îmbrace” bine această parte, fără să strângă sau să lase piciorul prea liber.

Picioare „normale”: Picioarele „normale” se caracterizează prin arcade de mărime medie și lasă amprente evazate. Amprenta va dezvălui, de asemenea, o legătură largă între antepicior și călcâi. La mers, un picior normal aterizează de obicei pe partea exterioară și se întoarce ușor spre interior pentru a atenua stresul.

Picioare plate: Picioarele plate tind să fie caracterizate de arcade joase și vor lăsa o amprentă a întregii tălpi a piciorului. Din această cauză, picioarele plate tind să se rostogolească spre interior mai mult decât este necesar, iar în timp acest lucru poate duce la o varietate de leziuni și probleme biomecanice.

Picioare cu arcadă înaltă: Aceste tipuri de picioare tind să fie caracterizate de o bandă foarte îngustă – sau uneori nici o bandă – între antepicior și călcâi. Acest lucru înseamnă că picioarele arcuite tind să atenueze mai puțin șocurile decât ar trebui, iar în timp acest lucru poate duce la o varietate de probleme articulare.

Adidași pentru bărbați: materiale și respirabilitate

Niște adidași masculini confortabili pentru călătorii trebuie să însoțească, dar și să ajute  “proprietarul” lor în multe aventuri. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie rezistenți, dar și respirabili, deoarece toată lumea vrea să evite mirosurile neplăcute.

În plus, niște adidași respirabili evită transpirația și, astfel, riscul de deteriorare a pieli. Prin urmare, materialul trebuie să fie ușor, pentru a permite transpirației să iasă, dar și rezistent, pentru a nu lăsa să pătrundă apă din exterior, dacă plouă, de exemplu.

Adidași bărbătești: stabilitate

A căuta stabilitate la niște adidași înseamnă că vă doriți cel mai bun sprijin posibil pentru picior și care să vă permită să mergeți în siguranță pe teren dificil. A merge într-un mod stabil înseamnă a reduce impactul negativ asupra oaselor corpului și a face mersul pe jos mai plăcut, mai sigur și mai sănătos.

Prin urmare, alegeți acei adidași de bărbați care să “țină” bine glezna și să asigure o bună amortizare. Adidașii pot reduce stresul și tensiunea, astfel încât să vă puteți bucura de plimbările dumneavoastră fără griji.

Adidași de bărbați: amortizare

Una dintre cele mai importante caracteristici ale adidașilor este amortizarea. Aceasta, așa cum îi spune și numele, amortizează șocurile de la contactul cu solul, astfel încât oasele și articulațiile să nu fie suprasolicitate. O pereche de calitate de adidași de bărbați ar trebui să aibă tălpi care să absoarbă șocurile pentru un confort maxim.

Design

Evident, designul are un rol important în alegerea celor mai buni adidași de bărbați pentru mersul pe jos și călătorii. Prima impresie este cea care contează. Cu siguranță că este mai important să alegi în funcție de confort, nu de estetică, dar, să recunoaștem, designul are adesea o mare influență atunci când ne cumpărăm adidași.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker