Administrație

Merei: Proiectul pentru aducţiunea gazelor, în etapa „furcilor caudine” ale autorizărilor şi avizelor

\„Săptămâna aceasta proiectantul ne va preda toate documentaţiile legate de îndeplinirea etapei de Proiectare (n.r., proiectul pentru aducţiunea gazelor în comuna Merei a fost câştigat la pachet: proiectare/execuţie, de aceeaşi firmă/asociere), pentru ca noi, Primăria Merei, să demarăm procedurile pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor, care ne vor permite să intrăm în a doua etapă: execuţia efectivă”, spune primarul comunei Merei, Ştefan Chircă. Proiectul prevede branşarea a peste 2.700 de gospodării la un sistem ce va fi executat la ultimele standarde în domeniu, ceea ce în limbaj comun înseamnă „sistem inteligent”.

Un astfel de sistem presupune asumarea de către constructor a tot ceea ce înseamnă lucrări pentru poziţionarea şi amenajarea reţelei de distribuţie în subteran, la care se adaugă executarea lucrărilor specifice pentru instalarea branşamentelor la fiecare gospodărie. Cu alte cuvinte, ceea ce în cazul altor tipuri de proiecte pentru aducţiunea gazelor, costul pentru instalarea branşamentelor, intră în obligaţia beneficiarului, de data aceasta, când este vorba despre amenajarea unei reţele cu sistem inteligent, şi lucrările pentru instalarea branşamentelor intră în costul proiectului. Beneficiarul va achita doar costul proiectului pentru lucrările din propria-i curte, la care se vor adăuga costurile pentru materiale şi manopera de execuţie.

Proiectul implică înfiinţarea unei reţele de gaze naturale de presiune medie, destinată alimentării obiectivelor sociale, economice şi locuinţelor din satele Merei, Ciobănoaia, Valea Puţului, Ogrăzile, Dealul Viei, Gura Sărăţii, Izvorul Dulce, Nenciuleşti şi Dobrileşti. Reţeaua de distribuţie va acoperi o lungime de aproximativ 85 de kilometri şi va fi amplasată pe domeniul public, respectând planurile de situaţie existente şi coordonându-se cu alte reţele edilitare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 77.365.390 lei, cu o durată estimată de realizare de trei ani. Durata de execuţie ţine cont de specificul zonelor vizate, multe dintre ele fiind lotizări. Dezvoltarea reţelelor de utilităţi în aceste zone va avea loc concomitent cu lucrările de construcţii. Necesităţii acestui proiect este clară: dezvoltarea unei reţele de gaze naturale nu numai că va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor comunei Merei, dar va atrage şi potenţiali investitori, contribuind la dezvoltarea economică şi socială durabilă a zonei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker