Actualitate

Meiroșu: Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență NU SE APLICĂ

Doar zece școli din județ în sistem integral on-line

Singurele unități de învățământ din județ care învață integral în sistem on-line sunt cele zece afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, a declarat pentru OPINIA inspectorul școlar general, profesorul Ionel Meiroșu.

Este vorba despre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Liceul Tehnologic Rușețu, Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, Școala Gimnazială din comuna Săpoca, Școala Gimnazială din comuna Pănătău, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Școala Gimnazială nr. 11 Buzău, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială din comuna Cozieni.

Inspectorul școlar general mai spune că hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu se aplică, singurul cadru legal pentru trecerea în sistem on-line a unei școli fiind Ordinul comun al minștrilor Sănătății și Educației, dar și existența unor probleme de infrastructură, precum cele invocate de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău și Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

Cele două prevederi din noul ordin comun care permit închiderea școlilor:

Art. 3, alin. 2: „În situații justificate de infrastructură și resursele existente, unită­țile de învăță­mânt/ unitățile conexe pot desfă­șura activități didactice în sistem on-line cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6”.

Art. 6 Alin. 9: „La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției ­conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

 

Un comentariu

  1. Domnul Meirosu nu face parte din CJSU? Sa intelegem ca membrii CJSU decid fara sa tina cont de legislatie, ordine si ce or mai fi? Sunt mai multi in comitetul asta, cred. Chiar sa nu stie legea decat inspectorul scolar? E ceva putred la mijloc.

Articole similare