Politic

Medicul Karmencita Pricop, în Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților

Camera Deputaților a votat în plenul de marți schimbarea mai multor membri în comisiile permanente, ­pro­punerile fiind de la grupurile Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal și Uniunii Salvați România, după ce mai mulți deputați au demisionat, inclusiv în urma obținerii unor funcții la alegerile locale. Printre cei înlocuiți în Parlament se numără și Nicușor Dan, ales primar general al Capitalei, și Lia Olguța Vasilescu, aleasă primar al orașului Craiova.

Astfel, PSD a propus ca deputatul buzoian Karmencita Pricop să facă parte din Comisia pentru buget-finanțe și bănci, după vacantarea locului de către Sorin Lazăr care a demisionat din funcție.

Medicul Karmencita Pricop a devenit deputat imediat ce și-a încheiat mandatul de consilier județean, poziție pe care o va părăsi însă cel mai devreme la sfârșitul acestui an (în cazul în care alegerile parlamentare vor avea pe 6 decembrie), sau cel mai târziu în primăvară, în cazul în care Legislativul va decide organizarea scrutinului în martie 2021.

Pricop i-a luat locul ­cole­gului său de partid Sorin Lazăr – fost președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților -, al cărui mandat a încetat  pe 20 octombrie, după ce acesta și-a dat demisia din Parlament pentru a-și lua în primire postul de consilier al Plenului Curții de Conturi.

Articole similare

error: Continut protejat!!