Actualitate

Medicul buzoian Radu Aronescu a deschis un spital veterinar

Rețeaua The Vets, fondată de acesta, este cel mai mare lanț de clinici de profil din țară

Realizare de excepție a lanțului de clinici veterinare The Vets, fondat de medicul veterinar buzoian Radu Aronescu: a fost deschis Spitalul Veterinar The Vets Tineretului, cu program de funcționare non-stop, care reprezintă a cincea unitate medicală din rețea.

„Valoarea centrală a filosofiei The Vets este bunăstarea animăluțelor noastre. Și pentru noi, ca și pentru toți pacienții noștri, acestea sunt un membru drag al familiei, și vrem ca ele să aibă parte de cea mai bună îngrijire posibilă, atunci când au nevoie, să beneficieze de toată atenția și experiența unor medici dedicați și de tot confortul pentru ca să fie bine și să ne bucure viețile cât mai mult timp. De multe ori însă, situații neprevăzute apar seara târziu, noaptea sau în week-end. De aceea, pentru a adăuga piesa lipsă din puzzle, nu putea lipsi un spital din cea mai mare rețea de servicii veterinare moderne, prietenoase și accesibile din România”, este anunțul lanțului de clinici veterinare citat de HotNews.

Programul este non-stop, spitalul este dotat atât pentru putea primi orice urgență la orice oră din zi și din noapte, cât și pentru internare, intervenții de rutină, prevenție și toate tipurile de investigații medicale veterinare. Echipa medicală de profesioniști oferă serviciile medicale veterinare de urgență de care au nevoie micii pacienți și prieteni, precum și îngrijire la cele mai înalte standarde, non-stop.

În situații critice, dar și în cele în care deplasarea este dificilă sau incomodă pentru animăluț, serviciul de ambulanță dedicat este gata să intervină, asigurând transportul în condiții optime și supraveghere medicală până la spital sau, atunci când este cazul, intervenția la fața locului.

Specializările acoperă un spectru larg, de la cardiologie, chirurgie și ortopedie până la dermatologie și stomatologie. Pentru a fi siguri de acuratețea diagnosticului, medicii au la dispoziție tehnologie de ultimă generație, cu aparatură pentru investigații endoscopice, imagistică (radiografii, ecografii), și tot ce e necesar pentru gestionarea cazurilor de urgență, dar și posibilitatea de a efectua analize de sânge complexe, cu aparatură Idexx.

În spatele tehnologiei avansate stă o echipă de profesioniști cu experiență vastă. Conducerea medicală este asigurată de dr. Dragoș Eremia și dr. Andrei Berbecaru, iar fiecare pacient, indiferent de dimensiune sau specie, este tratat cu maximă atenție și respect pentru nevoile sale individuale.

„Nimic nu este prea mult pentru sănătatea membrilor blănoși ai familiei și asta o știm prea bine cu toții care am construit și lucrăm la The Vets, profesioniști și prieteni ai animalelor. Ne-am propus să oferim cele mai bune servicii medicale veterinare integrate și credem că, odată cu deschiderea Spitalului Veterinar Tineretului, am reușit. Practic, în rețeaua The Vets, putem trata orice caz, oricât de complicat este, printr-o colaborare extraordinară între medici și prin resursele puse laolaltă din patru clinici și un spital, toate cu dotări de ultimă generație. Sunt mândru de echipa medicală, atât din Spital, cât și din cele patru clinici. Vorbim de peste 80 de oameni cu experiență în diagnosticare, tratament, intervenții, dar și în zona de urgențe medicale, dedicați, interesați să fie mereu la zi cu ultimele inovații din domeniu, să se perfecționeze încontinuu atât în țară, cât și în străinătate și, mai ales, să facă tot posibilul pentru a găsi cele mai bune soluții pentru sănătatea micilor noștri pacienți”, spune Radu Aronescu, medic veterinar, doctor în medicina veterinară și cofondator The Vets.

„Am investit în noul Spital Veterinar The Vets Tineretului cu gândul la sănătatea tuturor animalelor de companie și la liniștea și încrederea celor care le au în grijă. După cele patru clinici veterinare din rețeaua noastră, deschiderea Spitalului a venit ca un pas firesc, atât din punct de vedere medical (să putem oferi servicii non-stop, urgență, precum și un număr mai mare de locuri pentru internare sau servicii medicale complexe), dar și de business, ca parte din strategia noastră de extindere atât la nivelul Bucureștiului, cât și național”, spune și Adinel Tudor, antreprenor și cofondator The Vets.

Cel mai mare lanț de servicii medicale veterinare

Deschiderea spitalului a fost posibilă după ce, în luna octombrie 2022, vehiculul investițional ATM Ventures a preluat 24,88 la sută din acțiunile SMV The Vets, cea mai mare rețea de clinici veterinare din Capitală, fondată și condusă de medicul buzoian Radu Aronescu. Investiția se ridică la suma de 4,55 milioane lei.

„Încă din anul 2020, The Vets a început consolidarea pieței de servicii veterinare în București. Identificând nevoia de servicii veterinare profesioniste, integrate și complete în București, The Vets a ajuns în doi ani cel mai mare lanț de servicii medicale veterinare din Capitală, cu patru clinici dotate la standarde internaționale și cu o echipă medicală profesionistă, care acoperă toată gama de specialități medicale veterinare. ATM Ventures a văzut în The Vets oportunitățile de creștere, atât pe plan local, cât și național, într-o piață ce se află într-o expansiune accelerată. Investiția ATM Ventures se va concretiza în finanțarea de echipamente și active, totul pentru a spori calitatea serviciilor medicale veterinare oferite clienților”, a transmitea ATM Ventures pentru Profit.ro.

După tranzacție, acționarul cu procentul cel mai mare rămâne în continuare buzoianul Radu Aronescu, care deține acum 25,36 la sută din acțiuni, de la 33,76 la sută anterior. Ceilalți acționari SMV The Vets sunt: Marian Șeitan – 24,88 la sută (de la 33,12 la sută) și Marketing Expert Consulting – 24,88 la sută (de la 33,12 la sută).

Planurile de dezvoltare ale companiei sunt legate de achiziționarea și integrarea operațională a altor clinici, la început în București, pentru ca apoi să fie vizată extinderea în orașele mari. „Ne bucurăm că alături de Radu, Adinel și Marian avem ocazia să sprijinim și să accelerăm dezvoltarea The Vets pentru a deveni o rețea națională de cabinete veterinare. Atunci când luăm decizia de a investi căutăm afaceri ambițioase, inovatoare și conduse după un set de valori și principii de business similare cu ale noastre. The Vets a demonstrat că este un model de business scalabil și cu un potențial semnificativ de dezvoltare, într-o piață cu o creștere accelerată”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group, pentru aceeași sursă.

Tot atunci, compania The Vets anunța că are ca obiectiv creșterea numărului de clinici de la patru la zece și deținerea unui spital, până la finalul anului 2024. Mai mult, pentru anul 2023 veniturile au fost estimate la 2 milioane de euro, urmând ca în anul următor acestea să se dubleze. „Ne-am bucurat să vedem că românii investesc din ce în ce mai mult în sănătatea animalelor de companie, considerându-le parte din familie, îngrijindu-le corect și fiind atenți la starea lor de bine. Investiția ATM Ventures ne permite să creștem și mai mult gama de servicii medicale performante, de tratamente inovatoare pe care le oferim clienților noștri, dar și să ne extindem atât prin achiziții, cât și organic”, spunea Adinel Tudor, antreprenor în serie și fondator The Vets.

Rețeaua The Vets a fost fondată în 2020 de către Radu Aronescu, Adinel Tudor și Marian Șeitan. Radu Aronescu este doctor în medicină veterinară, dar și fondator și director executiv al Inbox Marketing SRL, o companie Mediapost Hit Mail. Adinel Tudor este antreprenor în serie, consultant M&A și Managing Partner la Kogaion Investments. Marian Șeitan este fondator și General Manager Mediapost Hit Mail.

Cine este Radu Aronescu

Radu Aronescu este fiul cunoscutului chirurg buzoian Mihai Aronescu. În anul 2020 a deschis în București prima clinică veterinară digitalizată, The Vets, bazată pe un concept modern, inspirat din spitalele veterinare din Franța, acolo unde a făcut diverse internshipuri.

O mare parte din visul lui Radu Aronescu de a avea o clinică la standarde internaţionale a început acasă, la Buzău, pe când era elev al Colegiului Hasdeu şi era foarte ataşat de câinele său lup. „Mi-a plăcut întotdeauna partea fină a lucrurilor. Tatăl meu desena, arăta tot timpul pacientului despre ce este vorba, şi înainte, şi după operaţie. Chestia asta mi-a rămas de mic în cap. Adică o bună comunicare. Apoi am vrut să fac medicină umană, ginecologie, şi tata mi-a spus <uită-te la mine cât muncesc pentru un curcan sau pentru o răgălie>, asta era vorba lui. Prin anii ’90, când eram la liceu, la mine acasă, pe Colonel Buzoianu, am avut un câine ciobănesc german timp de patru ani. La un moment dat mi-a fost furat. Am plâns foarte tare, iar tata când m-a văzut aşa a chemat Poliţia. Poliţiştii au venit cu un câine care a luat urma câinelui meu şi s-a dus după urmă până în Simileasca, iar acolo a pierdut urma. Am fost foarte afectat, am vrut să dorm în locul unde dormea câinele meu… De la episodul ăla mi-am propus să mă fac medic veterinar. Tata m-a felicitat. Un bun prieten al tatălui meu, un apropiat al casei, doctorul Pompiliu Văduva, medic veterinar şi fiul preotului Văduva care a slujit o viaţă la Biserica Sf. Îngeri, m-a felicitat şi el pentru decizia de a mă face veterinar. În plus, ţin minte că decizia mi-a fost întărită de medicul Ţiluş Nedelcu, primul prefect de Buzău de după Revoluţie şi director la Direcţia Agricolă, care şi el m-a felicitat. Aşa am început să învăţ în liceu, la Hasdeu biochimia, chimia organică şi am dat examen de admitere la Facultatea din Cluj. Am luat din prima chiar în anul când tata a murit. Au fost şase ani de facultate frumoşi, după care am făcut doi ani de master şi cinci ani de doctorat, spunea Radu Aronescu într-un interviu pentru OPINIA din martie 2020.

Buzoianul a absolvit facultatea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, iar apoi a venit la Bucureşti, unde a lucrat şi a condus o clinică veterinară. A vrut să cunoască şi lumea medicală din facultatea de la Bucureşti, aşa că, doi ani a studiat şi a obţinut diploma de Master. Deşi are şi alte businessuri, participă frecvent la seminarii, congrese şi simpozioane naţionale şi internaţionale în domeniu, având competenţe în urgenţe medicale.

Articole similare