Sport

Meciul Gloriei, reprogramat la orele după-amiezii

Doar câteva zile ne mai despart de reluarea disputelor ligii secunde. Liga 2 se reia joi, 22 februarie 2024, de la ora 19.30, la Chiajna, cu partida dintre Concordia Chiajna (locul 8, 22 puncte) și Ceahlăul Piatra Neamț (locul 9, 22 puncte), Gloria urmând să joace duminică. Inițial, partida fusese programată să înceapă la matineu, de la 11.00, însă a fost reprogramată de la 14.00 și nu va fi transmisă la TV.  Cei de la Progresul obișnuiesc, însă, să-și difuzeze partidele de pe teren propriu pe pagina de YouTube a clubului, astfel că microbiștii vor avea, cel mai probabil, ocazia de a viziona partida de acasă.

Cu patru etape rămase de disputat din sezonul regular 2023-24 de Liga 2, nicio echipă nu este calificată matematic în play-off. Totuși, primele trei clasate, CSC Șelimbăr (32 puncte), Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia (ambele cu câte 31 de puncte), sunt ca și calificate, fiind greu de crezut că mai pot pica sub locul 6.

Rămân, astfel, trei locuri disponibile, pe care se vor lupta multe echipe, șanse teoretice având și campionii FC Argeș și Metaloglobus, ambele cu 18 puncte acumulate până acum și aflate pe locurile 15 și 16. Va fi însă greu ca acestea să prindă măcar locul 6, pe care acum se află Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte.

Momentan, pe celelalte două locuri calificabile în grupa promovării se află CS Mioveni (26 puncte) și Gloria Buzău (25 puncte). De la argeșeni este așteptat un regres, gruparea galben-verde confruntându-se cu serioase probleme financiare.

Imediat sub locurile calificabile în play-off sunt patru echipe aflate la egalitate de puncte. Steaua, Concordia Chiajna, Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc au fiecare câte 22 de puncte și au mari speranțe la a urca în Top 6, dar la fel de încrezătoare este și Chindia Târgoviște, cu 21 de puncte. Bătaie mare, deci.

Revenind la meciul din week-end, adversara Gloriei este deja matematic în play-out, fiind aproape condamnată să retrogradeze, după ce a strâns doar un punct în 15 meciuri. La ora redactării materialului, partida dintre Gloria și Petrolul, una care  ne-ar fi putut edifica măcar  într-o oarecare măsură despre cum va arăta primul unsprezece gândit de Prepeliță, nu se disputase.

Articole similare