Sport

Meci de trei puncte pentru „Lupi”

HC debutează în noul an cu Odorheiul Secuiesc

După o primă parte a campionatului în care n-a rupt gura târgului, HC Buzău va relua competiția națională cu un meci în deplasare, la Odorheiul Secuiesc. Partida este cu atât mai importantă cu cât HC va avea un retur extrem de complicat, cu foarte puține întâlniri „de trei puncte”.

Mai mult, meciurile cu adversarele considerate cât de cât abordabile, precum Vaslui sau Bacău, se vor disputa în deplasare. Și programul de acasă este unul infernal, cu o singură excepție, întâlnirea cu CSM Oradea programată pe 25 februarie. La Buzău vor mai veni CSM Focșani, CSM București, Constanța și Turda, echipe situate mai bine în clasamentul intern.

Eduard Iordachi

Din păcate, cu un buget modest, HC nu a impresionat nici în intersezon, pe piața transferurilor. Singura mutare reușită s-a concretizat în ianuarie, la Buzău venind sub formă de împrumut căpitanul naționalei de tineret, Edi Iordachi. Acesta va îmbrăca tricoul formației locale până în vară, fiind doar împrumutat de Minaur. Iordachi, un jucător impresionant din punct de vedere fizic, are 1,92 m și peste 90 de kilograme, evoluând pe postul de inter dreapta. La nivel de seniori a mai evoluat la CSM Bacău. Multiplu medaliat la întrecerile de juniori cu Știința și CSM Bacău, a debutat în Liga Națională într-un meci cu dinamo, la doar 18 ani. Pe adresa lui au sosit convocări la toate categoriile de juniori ale naționalei tricolore, dar și la echipa mare a României.

Dacă Iordachi este singura achiziție făcută de Buzău, Gabriel Armanu se bucură, măcar, de revenirea la antrenamente a câtorva dintre jucătorii accidentați. Asta după ce la finalul anului, Buzăul, cu un lot în piuneze, pierdea incredibil acasă, cu Poli Timișoara.

Înainte de partida cu Odorheiul Secuiesc, fixată pe 4 februarie, Lupii vor merge la București, pentru un amical cu Dinamo. În pauza de iarnă, HC a mai jucat două meciuri de verificare, ambele îm compania celor de la Vaslui.

Articole similare