Administrație

Măsura blocării roților s-a „blocat” la Prefectură

La începutul lunii martie, Urbis Serv anunța că șoferii care își lasă mașinile în locuri prevăzute cu taxă riscă să se aleagă cu roțile blocate, iar deblocarea lor îi va costa scump. Însă, nici nu a intrat bine în vigoare măsura, căci deja s-a lovit de un obstacol.

Mai exact, propunerea se află în analiză la Serviciul Controlul Legalității, a aplicării actelor normative și contencios administrativ din cadrul Prefecturii, pentru că firma care montează blocatoarele nu este acreditată pentru a face astfel de intervenții. Prefectul Daniel Țiclea a anunțat, în cadrul unei emisiuni la postul TV Buzău că, momentan, proiectul este în analiză la departamentul Legalitate din cadrul Prefecturii Buzău, urmând a se comunica soluția, imediat ce va fi găsită.

„Îl analizăm (proiectul, n.r.), este la serviciul Juridic. Îl analizează din toate punctele de vedere, pe legalitate. Colegii mei studiază și hotărârile judecătorești care s-au dat înainte. Cheia problemei pare a fi autorizația firmei care montează și care atinge mașina omului. Acolo pare a fi cheia juridică a problemei și asta trebuie analizată foarte bine. Se pare că acea firmă, care montează acele blocatoare, trebuie să fie acreditată, autorizată special pentru a face așa ceva. Această problemă este în studiu la Serviciul Legalitate al Prefecturii Buzău”, a declarat Daniel Țiclea.

Articole similare