ActualitateCultură

Mărgineanu dă diseară întâlnire buzoienilor la Obelisc

 „Diseară ne vedem în Crâng, la Festivalul Internațional al Artelor”, este invitația lansată de Mihai Mărgineanu, care va cânta în această seară, începând cu ora 19.30,  la Obelisc, împreună cu trupa BANDA din componența căreia fac parte: Cristi Horia – vioară, Michele Vișan – chitară acustică, Vasile Malic – chitară-bass, Nicu Dumitrescu – percuție și Florin Ionescu – tobe.

Mihai Mărgineanu este un cântăreț, actor și compozitor român de muzică folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate.

S-a lansat în muzică la vârsta de 36 de ani. Primele melodii ale sale au fost înregistrate în 2005, fiind inițial destinate unui grup limitat de prieteni.

Cea mai cunoscută melodie a lui Mărgineanu, „Mă iubește femeile” este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mărgineanu a păstrat doar melodia și a rescris o parte din versuri într-un stil propriu.

Cea de-a doua ediție a evenimentului anual „Buzău Internațional Arts Festival” a  debutat ieri  cu o mare paradă stradală pe Bălcescu și în Crâng. Mare parte din evenimentele stradale s-au petrecut pe segmentul de bulevard dintre Prefectură și Poarta Crângului, închis circulației auto. Aici, cu mic cu mare, buzoienii s-au întâlnit cu personaje costumate și pe picioroange, cu statui vivante, jongleri cu foc și toboșari, într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică și cu sute de baloane colorate.

Articole similare