luni, 01 iunie 2020

Mare grijă pe cine luaţi „la ocazie”

În noaptea de 6 spre 7 iulie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au identificat şi prins principalul bănuit de comiterea unui furt din auto. Este vroba despre un bărbat de 49 de ani originar din Piatra Neamţ dar stabilit în judeţul Buzău.

Din primele verificări s-a constatat că în seara de 6 iulie, un şofer de 57 de ani din Covasna l-a luat la ocazie pe pietrean de la Întorsura Buzăului către municipiul Buzău. Pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău, covăsneanul a coborât din maşină pentru a alimenta, iar bărbatul de 49 de ani a pro­fi­tat de neglijenţa acestuia şi i-a sustras portofelul, mai multe acte şi carduri bancare pe care conducă­torul auto le lăsase într-o borsetă în autoturism. Şi dus a fost. A fost găsit în Lopătari unde locuieşte acum.

Prejudiciul, estimat la 3.800 de lei, a fost recuperat integral de poliţişti şi predat persoanei vătămate.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

“Pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din sau de auto, e bine să ţineţi cont de următoarele sfaturi: fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul; nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii; autoturismul nu trebuie părăsit dacă este în­cărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofon, genţi, borsete, aparate foto, etc.); indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă; când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia; dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi de îndată primul post de poliţie întâlnit; dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încu­ietoarea portierei sau a portbagajului.

Hoţii vor profita de fiecare clipă de neglijenţa manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autotu­rismului dumneavoastră, astfel încât mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă va scuti de neplăceri.

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi cu încredere Poliţia la numărul pentru apeluri de urgenţă 112!”, este mesajul poliţiştilor buzoieni.

loading...
error: Content is protected !!