Politic

Marcel Ciolacu: PSD nu va intra la guvernare alături de PNL și nici nu va vota un guvern minoritar liberal

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, într-un interviu la DC News, că formațiunea pe care o conduce exclude ,,cate­goric” intrarea la guvernare alături de Partidul Național Liberal sau votarea unui guvern minoritar PNL. Întrebat dacă l-ar vota în funcția de șef al guvernului pe Dacian Cioloș, liderul social-democrat nu a exclus acest lucru și a subliniat că PSD va negocia cu toate partidele, în afară de PNL, formarea unei majorități.

,,Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nicio formă. Și sub nicio formă nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către diferiți lideri ai PSD, inclusiv mie, sau o ofertă de participare la guvernare. Nu putem, România nu poate continua cu acest prim-ministru după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia românilor. Nu există un domeniu de activitate economică în care acest guvern să fi luat măsuri coerente”, a declarat Marcel Ciolacu.

,,Nu veți participa la guvernare cu acest prim-mi­nistru. Dar cu un alt prim-ministru ați putea participa?”, a fost întrebat, în continuare, liderul PSD. ,,Nu, nu vom participa cu PNL. Categoric”, a subliniat Ciolacu. ,,Cioloș dorește să fie prim ministru, pe el l-ați vota?”, a mai fost chestio­nat președintele social-demo­craților. ,,Nu știu. Haideți să vedem cine se plasează pe primul loc. Constituțional, partidul care se clasează pe primul loc este chemat primul pentru a desemna un prim-ministru și, pe urmă, să aibă perioada pentru a-și forma majoritatea”, a răspuns acesta.

Întrebat, de asemenea, dacă partidul va rămâne în opoziție în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu va încredința PSD funcția de prim-ministru, Ciolacu a răspuns: ,,Vom negocia crearea unei majorități. Avem soluțiile necesare de a intra la guvernare. Vom vedea cum va arăta viitorul Parlament, ce partide vor avea reprezentanți și vom intra în negocieri și în discuții, mai puțin cu PNL”.

Liderul social-democrat a mai spus că PSD nu va face sondaje de opinie în această perioadă și nici exit-poll în ziua alegerilor parlamentare.

,,Noi am luat decizia de a nu mai face exit-polluri sau sondaje de opinie deocamdată. Mergem pe focus grupuri care să vedem ce-i interesează mai mult pe români, nu neapărat scorurile electorale ale partidelor. Urmărim televizorul și agenda președintelui și în funcție de agenda președintelui ne dăm seama dacă PNL stă bine sau rău. Președintele nu iese la televizor decât atunci când PNL scade în sondaje”, a susținut liderul PSD.

Articole similare

error: Continut protejat!!