miercuri, 20 ianuarie 2021

Manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă, restrânse din cauza pandemiei COVID 19

Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să fie semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău. Asta înseamnă că anul acesta buzoienii nu se vor mai bucura de tradiționala fasole cu cârnați de 1 Decembrie.

În aceste condiții, pentru 2020, CJ își asumă calitatea de coorganizator al concursului de istorie organizat anual de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” numai dacă nu vor fi stabilite res­tricții legale de desfășurare, precum și o finanțare ne­rambursabilă pentru editarea nr. 28 al revistei „Străjer în Calea Furtunilor”.

Pentru acțiunile de Ziua Națională a României 2020 și Sărbătorile de iarnă vor fi alocate 150.000 lei din bugetul propriu al Județului Buzău pentru anul 2020, iar pentru concursul de istorie „1 Decembrie – Ziua Națională a României” este promisă o sumă de 25.000 lei reprezentând cheltuieli de organizare și desfășurare, contravaloare premii precum și suma de 7.000 lei reprezentând cheltuieli pentru editarea revistei „Străjer în Calea Furtunilor”.

Din suma propusă, vor fi să acordate cadouri tradi­ționale beneficiarilor – copii și adulți din centrele rezidențiale și aflați la asistenții maternali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, precum și colindătorilor care vor vizita Consiliul Județean. De ase­menea, cadouri vor ajunge și la copii din familii vulnerabile din alte localități ale jude­țului.

Anul trecut, Consiliul Județean Buzău alocat 500.000 de lei din bugetul județului pentru organizarea Zilei Naționale și a sărbătorilor de iarnă.

loading...
error: Content is protected !!