marți, 02 iunie 2020

Foto: Măncăruri din peşte asezonate cu muzică populară, astăzi în Piaţa Dacia

Festivalul peştelui şi al fructelor de mare va fi astăzi la mare căutare având în vedere că pentru ortodocşii care au ţinut post astăzi este dezlegare la peşte. Chiar şi aşa, astăzi fiind cea de-a treia zi de street food festival şi peisajul şi mirosurile fiind îmbietoare, ca să nu mai vorbim de faptul că pe platoul Dacia organizatorii festivalului beneficiază, pentru că aşa s-au potrivit lucrurile,  de un spectacol de muzică populară susţinut de interpreţi şi formaţii de peste Prut, buzoienii sunt aşteptaţi în număr mai mare decât în zilele precedente. Festivalul este organizat de chef-ul buzoian Cristi Dobre, care a venit pe platoul Dacia cu o sumedenie de produse pe care le-a realizat cu prietenii săi specialişti în ale bucătăriei de la Braşov.

„Am Guerila Cooking ,alături de mine, Guerila Team de la Braşov, o organizaţie aparte de şefi profesionişti care mă ajută zilele acestea. Am zisă să facem ceva altfel la Buzău în speranţa că vom atrage street food-ul de calitate şi la noi în oraş. Vin după 15 ani asiduu de muncă în Europa, unde am condus restaurante în ultimii 7-8 ani, şi pun chezăşie experienţa mea pentru calitatea produselor oferite buzoienilor. Suntem 8 persoane chef în echipă. Ca şi meniu mergem pe Paella, mergem pe doradă,  midii, calamar, tentacule, creveţi, teriyaki, păstrăv, pentru toată lumea”, spune chef-ul buzoian Cristi Dobre.

În paralel cu festivalul peştelui va fi şi astăzi un spectacol în Piaţa Dacia. Dacă sâmbătă, 20 aprilie, pe scena din centrul Buzăului au urcat Ion Paladi, Tudor Ungureanu și Ansamblul Ștefan Vodă astăzi duminică, 21 aprilie, vor evolua Maria Gheorghiu, Zinaida Bolboceanu și Corul ,,Voievozii Munților’’ din Covasna.

 

1 COMENTARIU

  1. Mancarurile da, muzica populara nu. A devenit un calvar basii , manelele si in general acest folclor repetat de zeci de ani. Ai zice ca la noi s-a inventat muzica, basii si volumul. Nu ai liniste nicaieri si intotdeauna se gaseste un nemernic sa deranjeze. La iarba verde, pe strada, in Parcul Tineretului, in fata blocului sau chiar in bloc, etc. Mi-am facut o casuta de vara intr-o zona pana mai ieri linistita, acum au facut tugurlanii alianta si se intrec in muzici care mai de care mai tembele. Unul cu sarbe, altii cu tiganesti, altii cu manele si isi scot statiile in fata casei, pe ferestre, altii cu televizoarele date la maxim pe „Taraf” si sa te tii. Toti ciobanii si vadanele zonei te fac sa-ti fie scarba de folclorul romanesc. Un vecin tembel toata ziua injura si isi baga, in nevasta-sa, in vecini, cu basii dati la maxim , si nu-si da jos steagul tricolor de pe acoperisul casei, este acolo continuu si se bate cu pumnul in piept ca el este roman. Asa si cu Piata Daciei, or fi satui vecinii de „tra,la,la” si „foaie verde busuioc”, etc.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!