Sănătate

Managerul Spitalului Judeţean, după a treia doză de ser anti-Covid: „Îndemn populaţia să se vaccineze!”

În contextul creşterii numărului de persoane depistate cu SARS-CoV-2, tot mai mulţi pacienţi ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu forme grave de boală, se arată într-un comunicat al instituţiei sanitare. ,,Cei mai mulţi bolnavi care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe cu simp­tomatologie specifică infecţiei cu coronavirus se dovedesc a fi pozitivi, iar o bună parte necesită internare. În secţiile COVID nu mai sunt locuri disponibile, ceea ce duce la aglomerarea şi mai mult a Unităţii de Primiri Urgenţe, până la găsirea unui pat liber”, arată sursa citată.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Claudiu Damian, a primit, marţi, la Centrul de vaccinare din incinta unităţii medicale, a treia doză a vaccinului Pfizer. „Îndemn populaţia să se vaccineze! La acest moment, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu mai sunt locuri pentru pacienţii Covid, suntem la capacitate maximă. 92% dintre persoanele internate în spital nu sunt vaccinate şi vin cu forme grave ale bolii. Trebuie să înţelegem gravitatea acestei probleme şi să convingem populaţia să se vaccineze şi să respecte regulile minime de prevenire a infectării. Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie sunt singurele care ne pot ţine departe de infectare şi de formele severe”.

Responsabilii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ reamintesc buzoienilor că prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare şi se reduce considerabil riscul de deces.

Articole similare