Sport

Mai simplu nici că se putea! Gloria a revenit pe podium în Liga Naţională

CSM Deva – Gloria Buzău 23-32 (12-16)

Gloria şi-a mai tras puţin sufletul după turul de forţă din startul sezonului, cu victoria finală din Cupa Româ­niei, preambulul a trei etape de foc în debutul noii ediţii de campionat (Bistriţa, Rapid şi Rm. Vâlcea).

Miercuri seară, în etapa a 4-a, intermediară, a Ligii Naţionale de handbal feminin, fetele lui Aurelian Roşca au întâlnit-o, în deplasare, pe nou promovata CSM Deva, una dintre cele patru formaţii, înaintea etapei, fără niciun punct. O confruntare dezechilibrată din start, în care nu a fost rost de surprize, echipa buzoiană, mult mai experimentată şi, evident, mult mai valoroasă, impunându-se în final la o diferenţă de 9 goluri, 32-23!

Gloria s-a instalat încă din start la conducerea jocului, iar avantajul de pe tabelă a variat constant în favoarea buzoiencelor, 3-4 goluri, fără ca gazdele să îl ameninţe în vreun fel. Diferenţă normală la pauză, 16-12. În partea secundă, Deva a arătat şi mai rău şi nu a mai putut ţine pasul în niciun fel cu adversarele. Gloria, pentru care au marcat, cu excepţia portă­riţelor Batinovic şi Nenezic şi a Anei Maria Samson toate jucătoarele pe care Roşca le-a trimis pe teren, s-a distanţat chiar şi la 10 goluri (26-16, minutul 48), pentru ca, într-un final lipsit de ­griji, să închidă tabela la 32-23, trei puncte care readuc echipa buzoiană pe podium, într-un grup compact de patru formaţii la egalitate de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Dunărea Brăila. E adevărat, o ierarhie ce se poate modifica în funcţie de rezultatul derby-ului Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti, programat joi seară, după închiderea ediţiei. După această etapă, în Liga Naţională feminină urmează o pauză de două săptămâni pentru a face loc meciurilor pe care Naţionala la va disputa cu Feroe şi Austria în preliminariile Campionatului European de anul viitor. Gloria va reveni pe teren pentru jocul de la Sala Sporturilor, cu SCM Craiova, programat pe 13 octombrie sau în jurul acestei date.

CSM Deva: Inculeţ, Nanu – Malac – 8 goluri, Moldovan (4), Gavrilă (3), Ciolan (3), Şamanţ (2), Cherecheşi (1), Tămaş (1), Petrescu (1), Predoi, Croi­toru, Pătuleanu, Onicaş, Matei. Antrenor: Gheorghe Covaciu

Gloria: Batinovic, Nene­zic – Czeczi – 4 goluri, Subţirică (3), Simion (3), Munteanu (3), Zamfirescu (3), Harabagiu (3), Moroianu (3), Rotaru (2), A. Ilie (2), Stoleru (2), Vasileuskaya (2), Petrovic (1), Savu (1), Samson. Antrenor: Aurelian Roşca

Liga Naţională – Etapa a 4-a

 • SCM Craiova – HC Zalău 20-20
 • Rapid Bucureşti – Măgura Cisnădie 29-24
 • Minaur Baia Mare – Dacia Mioveni 30-23
 • Gloria Bistriţa – Dunărea Brăila 24-24
 • CSM Deva – Gloria Buzău 23-32
 • Ştiinţa Bucureşti – CSM Slatina 27-29
 • SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti – aseară

Clasament

 1. BRĂILA 10 p.
 2. Cisnădie 9 p.
 3. Gloria 9 p.
 4. CSM Bucureşti 9 p.
 5. Rapid 9 p.
 6. SCM Craiova 8 p.
 7. HC Zalău 7 p.
 8. Baia Mare 6 p.
 9. CSM Slatina 6 p.
 10. SCM Rm. Vâlcea 4 p.
 11. Bistriţa 1 p.
 12. Mioveni 0 p.
 13. Ştiinţa 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker