Actualitate

MAI scoate la concurs locuri în postlicealele din subordine

Ministerul de Interne scoate la concurs 2.880 de locuri  pentru admiterea în şcolile postliceale din subordine. Cererile de înscriere se pot depune, începând din 7 martie, până în 18 martie, iar evaluarea cunoştinţelor va avea loc în 9 aprilie.

”În perioada  7 martie – 27 mai 2022, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţi de învăţământ ale MAI în care se formează agenţi de poliţie, subofiţeri şi maiştri militari”, a transmis, vineri, Ministerul de Interne.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, acolo unde sunt scoase la concurs 1.340 de locuri.

De asemenea, MAI mai scoate la concurs 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, 240 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, 350 la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, 300 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti  și 350 la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie 2022. Evaluarea psihologică a candidaţilor se susţine cel târziu până la data de 22 martie 2022, conform planificării realizate de către persoanele responsabile. Urmează proba de evaluare a performanţei fizice, evaluarea cunoştinţelor şi examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanţei fizice se va derula în perioada 31 martie – 06 aprilie 2022, candidaţii fiind repartizaţi pe 7 centre zonale, indiferent de şcoala pentru care candidează, astfel:

  • Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
  •  Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
  •  Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui; Atenţie! Candidaţii pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti susţin proba de evaluare a performanţei fizice exclusiv la sediul şcolii, fără a conta domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate.”Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, potrivit arondării, repartizarea acestora fiind în sarcina unităţii de învăţământ pentru care au optat. Planificarea şi afişarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal”, a mai transmis MAI.

    Această probă se evaluează cu note de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, pentru promovare fiind necesar să se obţină minimum nota 5.

    Proba de evaluare a cunoştinţelor are loc în data de 09 aprilie 2022, la unităţile de recrutare.

Articole similare