Politic

Mai puține funcții pentru politicienii buzoieni. Care este cauza

Datele recensământul încheiat la sfârșitul lunii iulie arată că județul însumează o populație de 393.043 de persoane, în condițiile în care procentul de recenzare a fost de 99,3 la sută. Acest lucru se va răsfrânge asupra Buzăului din mai multe puncte de vedere, inclusiv politic.

Potrivit legii, norma de reprezentare pentru Camera Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori, în timp ce pentru Senat este de un senator la 168.000 de locuitori. Astfel, luând în calcul populația recenzată, Buzăul va pierde un mandat de senator și unul de deputat.

Nici municipiul Buzău nu stă mai bine la acest capitol, iar primele date arată că în oraș sunt puțin peste 95.000 de locuitori și acest lucru va avea consecințe din alte puncte de vedere. Pe toată perioada desfășurării recensământului, primarul Constantin Toma a făcut apeluri repetate la cetățeni să se recenzeze, altminteri orașul va fi declasat de la rangul II, din prezent, ajungând la rangul III, iar aceasta va atrage după sine o serie de consecințe economice, cu precădere în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru diverse investiții. Cu toate acestea, oamenii au fost de neclintit, iar municipiul nu a atins pragul de 100.000 de locuitori, pentru a-și păstra categoria. Totodată, potrivit Codului Administrativ, o populație a orașului sub 100.000 de locuitori înseamnă și mai puțini consilieri municipali, iar numărul acestora va scădea de la 23, câți sunt în prezent, la 21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare