marți, 24 noiembrie 2020

Măgura Art și Bienala „Ion Andreescu” merg mai departe și în timpul pandemiei

Filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici reușește să ducă mai departe anul acesta, în ciuda pandemiei, două dintre cele mai importante proiecte ale sale. Este vorba despre Tabăra „Măgura Art” și Bienala „Ion Andreescu”, proiecte de anvergură la nivel național, care vor be­neficia de finanțare din partea Consiliului Județean.

Pentru „Măgura Art”, proiect ce reunește șase artiști plastici importanți din mai multe județe ale țării, care vor poposi la Buzău pentru a picta unele dintre cele mai reprezentative monumente și peisaje, vor fi alocați 10.000 lei. Totodată, pentru cea de-a XI-a ediție a Bienalei „Ion Andreescu”, cel mai longeviv și prestigios eveniment dedicat artelor vizuale din țară, cu excepția Capitalei, Consiliul Județean va oferi un premiu în valoare de 500 lei.

„Pentru mine, în calitate de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Buzău, este foarte important să existe continuitate în cazul proiectelor culturale, chiar și în pandemie. Avem cu atât mai multă nevoie de cultură în perioada asta grea. Măgura Art va avea loc în perioada 17-22 august, artiștii urmând să fie găzduiți la Monteoru, unde am găsit un spațiu mai mare, pentru a respecta condițiile de distanțare chiar și în timpul lucrului. Bienala <Ion Andreescu>, eveniment care a adus la Buzău artiști din străină­tate și pe unii dintre cei mai importanți din țară,  va avea loc în octombrie și va fi extinsă anul acesta, în premieră, în două locații. Pe lângă spațiul nostru expozițional de la Galeriile Ion Andreescu, am primit promisiunea din partea Consiliului Județean că ne va pune la dispoziție și galeriile Centrului de Cultură și Artă, de pe Bulevardul Bălcescu (n.r., unde a fost barul Bel Amie). Mulțumim Consiliului Județean pentru că a înțeles că avem nevoie și de cultură în această perioadă”, a declarat Valeriu Șușnea, președintele UAP Buzău.

loading...
error: Content is protected !!