joi, 24 septembrie 2020

FOTO / Crucea Roșie Buzău, lecție de igienă dentară în Parcul Marghiloman

Aproape 40 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani au participat, miercuri dimineață, în Parcul Marghiloman, la o nouă lecție de educație privind igiena orală, derulată de filiala buzoiană a Crucii Roșii în cadrul Programului Școlar Colgate. Lecția de ieri a cuprins vizionarea unui film tematic și o demonstrație pe mulaj a modului în care se face corect periajul dinților, realizată de doctorul stomatolog Mădălina Munteanu, voluntar al Crucii Roșii Buzău. La finalul întâlnirii, toți copiii participanți au primit diplome și câte un pachet cu produse pentru igienă, în special dentară.

Conform directorului Crucii Roșii Buzău, Floarea Bârzu, acest program, care se derulează anual în instituțiile de învățământ buzoiene, a cuprins în acest an 8.400 de copii din 238 de școli ale județului, baza ­voluntarilor din proiect fiind cadrele didactice din școlile respective.

La rândul său, doctorul stomatolog Mădălina Munteanu, voluntar al Crucii Roșii, a spus că a constatat că participanții la întâlnire au dovedit că sunt bine informați în legătură cu periajul corect al dinților. „Astăzi a fost o lecție deschisă despre igiena orală. Le-am povestit copiilor, am și interacționat cu ei, am constatat că știu periajul, sunt bine informați. Am pus accent mai mult pe spălatul pe dinți, pentru că încă în 2020 sunt foarte multe persoane care nu respectă igiena orală. Am inte­racționat cu copiii, le-am pus câteva întrebări și am văzut că au reținut ceea ce trebuie. Le-am lansat și o provocare: timp de 30 de zile, trebuie să se spele pe dinți câte două minute, dimineața și seara, și să noteze într-un calendar, să bifeze că au făcut acest lucru. Am mai făcut acest lucru, iar copiii chiar au venit după 30 de zile cu acel calendar, fericiți că au respectat exact ceea ce li s-a spus”, a spus Mădălina Munteanu.

Aceasta a mai afirmat că, din experiența proprie, cele mai mari probleme legate de igiena dentară nu le au cei mici, ci adulții trecuți de 50 de ani. „Fenomenul ignorării spălatului pe dinți îl observ în mare parte în zona adulților, nu neapărat a copiilor. Părinții de acum sunt mult mai atenți cu copiii și, într-adevăr, își aduc copiii la doctorul stomatolog, la controalele anuale. Sincer, pe adulți îi cert în continuare, în special pe cei mai vârstnici de 50 de ani; majoritatea nu consideră că trebuie să se spele zilnic, încearcă să ne păcălească, mulți au lucrări dentare și se miră că trebuie să se spele că nu mai sunt dinții lor”, a mai spus doctorul stomatolog Mădălina Munteanu.

loading...
error: Content is protected !!