miercuri, 05 august 2020

Lucrările la Viaductul Giurca, abia la primăvară

Viaductul Giurca ar putea intra în reparaţii abia la primăvară. Deşi societatea care a obţinut lucrarea se află în termen cu documentaţia necesară, iar pe 20 decembrie ar trebui emis ordinul de începere a lucrărilor, reabilitarea se va face abia la primăvară dat fiind că iarna deja şi-a intrat în drepturi. Preţul ofe­rit pentru lucrare de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este de 5,27 milioane lei, fără T.V.A.

Intervenţia este condiţionată de vreme, astfel că nu se va putea circula în condiţii normale prea curând pe viaductul Giurca.

Acesta este într-o stare avansată de degradare, anul trecut fiind consemnate două avarii grave ale suprafeţei de rulare. Pentru siguranţa viaductului şi a participanţilor la trafic, acolo a fost impusă restricţia de 3,5 tone, iar circulaţia rutieră se desfăşoară pe o singură bandă de mers cu lăţimea de 2 metri.

Potrivit proiectului propus, se va turna o placă de suprabetonare de minim 15 cm peste suprastructura existentă, se va reface partea carosabilă de 7,80 m cu două trotuare pietonale de minim 1 m, hidroizolaţie performantă şi vor fi montate parapete direcţionale şi pietonale noi.

Viaductul Giurca, situat pe DN 10, în zona Siriu, a început să se deterioreze ­vi­zibil, în structura situată la zeci de metri deasupra solului apărând o gaură prin care se vede prăpastia. Autorităţile au instituit restricţie de viteză şi de tonaj, însă şoferii camioanelor au circulat nederanjaţi luni de zile. În timp, gaura care a apărut acum un an la ultimul viaduct din zona barajului Siriu, pe sensul de mers dinspre Covasna spre Buzău, s-a mărit încât în ea încăpea o roată de camion. Reprezentanţi ai SDN Buzău au astupat gaura cu o placă din oţel astfel încât prin spărtură să nu se mai vadă hăul de sub şosea.

Viaductul Giurca, situat pe DN 10, în zona Siriu, este lung de aproximativ 280 metri şi are o înălţime a pilonilor de 46 de metri. Lucrările de reparaţie la viaduct se anunţă un proces de durată, timp în care este esenţial ca şoferii să circule cu mare atenţie mai ales la intrarea/ ieşirea de pe viaduct dinspre şi spre Siriu unde îşi pot testa îndemânarea.

loading...
error: Content is protected !!