Economic

Este făina bio mai sănătoasă decât cea convențională? Citește chiar ACUM 3 argumente la care NU te-ai aștepta!

Puțini sunt cei care să nu aprecieze o felie de pâine albă, cumpărată fierbinte de la brutărie, ori o felie de cozonac aromat de sărbători. În ultimii ani, însă, făina albă procesată, din grâu, a pierdut teren în fața celor bio și integrale din grâu, ovăz sau secară. 

Fie că îți place gustul pâinii de grâu, fie că ești fan secară, ovăz sau diverse combinații, făina bio este, în prezent, ușor de găsit – online, în supermarketuri și în magazine naturiste sau de profil. În plus, pe piața din România au apărut în ultimii ani și alte făini, pe care le poți adăuga în rețeta obișnuită de pâine de casă sau în diverse aluaturi pe care le prepari: făina de orez, de exemplu, care o poate înlocui pe cea de grâu în clătitele americane, sau făina de hrișcă, pe care o poți folosi pentru îngroșarea sosurilor și care le este de ajutor și pacienților care se tratează pentru tensiune arterială mare. Află în cele ce urmează de ce e mai bine să introduci în alimentație făina bio!

De ce făina bio este mai potrivită pentru consum: 3 motive

  • Făina organică este mai bună pentru organism deoarece este făcută din grâne care nu au fost stropite cu pesticide și care au crescut pe soluri fertilizate cu substanțe naturale. În plus, nici la depozitarea cerealelor nu s-au folosit substanțe nocive și nici la prepararea produselor din făină nu s-au introdus aditivi periculoși. Făina bio se găsește atât în varianta integrală, cât și în varianta albă, pentru ocazii speciale. Prima este potrivită pentru consumul zilnic deoarece este mai hrănitoare (conține fibre care contribuie la o digestie bună, alături de vitamine, minerale și diverși antioxidanți). 
  • Specialiștii spun că făina bio nu doar că este mai sănătoasă, ci are și o aromă mai puternică, oferind produselor fabricate din ea un gust mai plăcut. Făina albă procesată este înălbită cu clor, ceea ce îi conferă pâinii convenționale un gust ușor amărui, în timp ce făina bio nu conține substanțe care să schimbe gustul specific de grâu.
  • Dacă te preocupă și starea mediului înconjurător, e bine să știi că făina bio pe care o cumperi îi ajută pe fermieri să susțină acest stil organic de agricultură, mai puțin dăunător. Pesticidele și îngrășămintele chimice folosite de obicei în agricultura clasică pentru creșterea cerealelor poluează apele și afectează terenurile și animalele care trăiesc în natură. E adevărat, prețul unei pungi de făină bio este ceva mai mare decât al uneia cu făină procesată, însă câștigul este foarte mare pentru sănătate și pentru gust.

Chiar dacă ai crescut mâncând produse preparate din făină albă procesată, e bine să încerci folosirea în bucătărie a făinei bio. Cercetările arată că, pentru susținerea stării de sănătate, este recomandat consumul, pe cât posibil, al sortimentelor integrale, bio. Pe lângă bogăția de substanțe benefice organismului (vitamine, fibre, minerale etc.), făina bio dă și un gust mai apetisant preparatelor tale și, în plus, întreg procesul de fabricație este prietenos cu mediul înconjurător.

Sursă foto: pixabay.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker