Administrație

Lucrările la Colegiul „Mihai Eminescu”, pe final

Proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează Colegiul Național „Mihai Eminescu” și-a depășit de mult termenul de finalizare, iar cele 20 de luni propuse inițial pentru lucrări s-au dublat din cauza pandemiei de Covid-19 și a problemelor financiare pe care firma constructoare le-a întâmpinat. La sfârșitul anului trecut, Primăria Buzău a dat un ultimatum firmei constructoare și i-a notificat că dacă lucrările nu se vor încheia potrivit termenului stabilit, contractul va fi reziliat.

Primarul Constantin Toma și viceprimarul Ionuț Apostu sunt cu ochii pe muncitorii de la Colegiul „Eminescu”, iar zilele acestea cei doi au mers să verifice stadiul lucrărilor, al căror nou termen de finalizare este sfârșitul lunii iunie. Primarul a declarat că speră să nu mai intervină nimic în acest interval de timp, iar elevii să revină din toamnă în clădirea emblematică a instituției de învățământ din Buzău.

„Față de ultima vizită pe care am făcut-o aici, sunt progrese mari. Sunt șanse mari (…) ca până la sfârșitul lunii iunie să se finalizeze toate lucrările și să începem mutarea mobilierului, astfel încât, în această toamnă, pe 15 septembrie, elevii să revină în această clădire minunată, dar refăcută în întregime. Mai e de lucru (…) Sunt 45 de muncitori care lucrează la finisări, se vor mai suplimenta. Materialele, marea majoritate, sunt cumpărate și sperăm să se țină de cuvânt constructorul, astfel încât, conform contractului, până la sfârșitul lunii iunie să iasă de aici. Se lucrează atât în exterior, cât și în interior, inclusiv în amfiteatru și sper să avem această bucurie împreună cu copiii, cu părinții, profesorii, ca în septembrie «Eminescu» să fie la locul lui”, a transmis primarul Toma.

Primăria Buzău pare să se fi săturat de amânări, căci, zilele trecute, reprezentanții instituției au reziliat contractul cu firma care avea obligația să asfalteze porțiunile unde s-au efectuat lucrări la sistemul de management inteligent al traficului, din cauza nerespectării obligațiilor contractuale. Într-un final, treaba a fost terminată de muncitorii de la Urbis Serv într-o singură zi.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker