Proiectul de prospectare geofizică început în toamna anului trecut de către Hunt Oil Company of Romania,  având ca furnizor de servicii compania Prospecțiuni S.A., s-a finalizat.

În această etapă a proiectului a fost realizată “ecografie a Pământului”, o imagine a structurii interioare a solului, fără s-ă fie resimțite efecte negative asupra comunităților locale incluse în proiect. Prin menținerea unei bune relații cu localnicii și autoritățile implicate în proiect, printr-o colaborare reușită cu proprietarii sau utilizatorii terenurilor încadrate în perimetrele de cercetare, lucrările de achiziție date geofizice au fost finalizate în timpul alocat.

Daunele agricole temporare rezultate în urma activității de prospectare au fost compensate integral, toate măsurile și calculele ­fiind în avantajul utilizatorului de teren. Valoarea compensațiilor a fost stabilită în urma unui calcul obiectiv care include suprafața terenului, prețul pieței pentru cultura res­pectivă și producția la hectar. În plus, în timpul sau după finalizarea lucrărilor, localnicii și-au desfășurat activitățile agricole fără nicio problemă, cu o productivitate la fel de mare ca înainte.

Pe termen lung, în cazul în care rezultatele proiectului de prospectare vor fi favorabile, activitățile derulate în aceste zone vor sprijini comunitățile prin investiții directe, taxe și impozite către bugetele locale, îmbunătățirea drumurilor de acces, închirierea sau cumpărarea de tere­nuri, noi locuri de muncă pentru localnici și proiecte sustenabile de responsabi­litate socială.

Compania Prospecțiuni S.A. susține un mediu de lucru definit prin etică, transparență și respect reciproc, iar toate proiectele se derulează conform acestor principii. Astfel, la finalul oricărei lucrări, echipele de lucru ale companiei urmă­resc o procedura strictă: mai întâi semnează un acord de încheiere a proiectului cu ­instituțiile locale implicate, strâng toate materialele folosite pe terenurile cuprinse în perimetrul de lucru și le mulțumesc localnicilor pentru ajutorul acordat.

Compania Hunt Oil Company of Romania susține promovarea proiec­telor cu impact pozitiv, pe termen lung, asupra econo­miei și structurii sociale a ariilor și comunităților unde își desfășoară activitatea. Au fost implementate 39 de proiecte de investiții în comunitățile locale, prin dotarea completă a parcurilor de joacă pentru copiii din școlile și grădinițele locale, dotarea cu mobilier școlar și instalarea unor sisteme de încălzire în cadrul instituțiilor de învățământ, care au drept scop îmbunătățirea sectorului educațional local și regional din aria de acoperire a proiectului de achiziție de date geofizice desfășurat în această perioadă, în trei județe.

Compania Hunt Oil Company of Romania și compania Prospecțiuni S.A. mulțumesc autorităților locale, localnicilor și utilizatorilor de terenuri pentru tot sprijinul acordat în buna desfășurare a proiectului.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Si pana la urma ce-au facut astia????Ne-au sondat solul si subsolul sa vada ce bogatii mai avem ca sa le ia si pe astea?????Ceva gaze si petrol???

Comments are closed.