joi, 02 iulie 2020

Lucian Ghimiși, Vasile Calofir și Alexandra Velniciuc vin la Buzău cu „Puricele în ureche”

Actorii Teatrului „Elisabeta” din București revin la Buzău joi, 26 septembrie, de la ora 19,00, cu un spectacol de succes în regia lui Puiu Șerban. Este vorba despre „Puricele în ureche” de Georges Feydeau, avându-i în distribuție pe Lucian Ghimiși, Vasile Calofir, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc, Andreas Petrescu, ștefan Velniciuc, Mihnea Nicolau, Marcelo Cobzariu, Alexandru Prica, Vlad Ianuș, Irina Noapte, Raluca Ghervan, Maria Magdalena Țapu, Valeria Stoian, Iulian Bălan, Claudian Siman și Claudia Ene. Spectacolul se joacă pe scena Sălii Maximilian, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Acțiunea piesei se desfășoară în înalta societate a saloanelor pariziene, unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătăreasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor, fiind purtați de același carusel al încur­căturilor. Rezultatul? Cu toții se perindă de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri ușoare și înapoi, iar acțiunea se derulează cu o viteză năucitoare.

Buzoianul Vasile Calofir și Lucian Ghimiși, fost profesor la Liceul de Artă Buzău, dau viața personajelor Carlos Homenides de Histangua, respectiv Victor-Emmanuel Chandebise, făcând parte din această cursă nebună, dând naștere la acuzații false, identități greșite și confuzii revol­tătoare.

Un spectacol la care râzi cu lacrimi

Simpatica Raymonde Chandebise se întreabă de ce soțul ei a încetat să-i mai acorde atenția necesară și presupune că acesta are o aventură. Așa că ii cere prietenei sale Lucienne să-i scrie o scrisoare de dragoste menită să-l ademenească pe soțul ei la o întâlnire în care să-l prindă în situația de a fi necredincios. Dar când soțul lui Raymonde, Victor Emmanuel primește scrisoarea, el presupune că este pentru prietenul său burlac, Tournel, și i-o dă acestuia, punând astfel în mișcare o serie de evenimente hilare care răsună din casă Chandebise până într-un hotel de moravuri ușoare, unde orice (și aparent toată lumea) merge.

În această comedie ­ne­bună, toată lumea fuge după toată lumea și, totodată, toți fug unii de alții. Scrisori ano­nime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, amenințări cu moartea… nu ai cum să nu râzi cu lacrimi.

Pentru informații suplimentare și rezervări, sunați la telefon 0799.771.199 sau 0727.703.703.

loading...
error: Content is protected !!