Politic

Lovitură de teatru: Romașcanu candidează pentru șefia Consiliului Județean

Senatorul Lucian Romașcanu va fi candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean, ne-au informat surse politice apropiate conducerii centrale a PSD. Reamintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă de joia trecută, că funcția va fi disputată de șeful organizației județene a partidului, senatorul Romașcanu, și de actualul președinte al  Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

„Luni vom lua o decizie. E o regulă în partid. În primul rând președintele de organizație trebuie să se hotărască dacă dânsul dorește – în speță este domnul Romașcanu Lucian – dacă dorește să candideze sau nu”, a spus Ciolacu, joia trecută, într-o conferință de presă. Întrebat dacă știe dacă actualul președinte al Consiliului Județean dorește să candideze pentru un nou mandat în fruntea instituției, Ciolacu a răspuns: „Presupun că da. Dar eu am discuțiile cu fiecare președinte de organizație. Iertați-mă, așa este democrația. Luni, împreună cu domnul Neagu și cu domnul Romașcanu, și cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al partidului, toți patru vom lua o decizie”, a mai anunțat președintele Partidului Social Democrat.

Surse bine informate din interiorul PSD ne-au declarat că președintele Petre Emanoil Neagu ar fi fost dispus să renunțe la candidatură în schimbul unui post în diplomație, cel mai probabil consul al României în regiunea La Rioja din Spania.

Iată că reeditarea disputei de acum patru ani, dintre președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pe de o parte, și primarul Constantin Toma, alături de senatorul Lucian Romașcanu, de cealaltă, are un final mult mai calm și „sucit” la 180 de grade. În vara anului 2020, cei trei au fost protagoniștii unui scandal declanșat la ședința internă privind finalizarea listei de candidați pentru alegerile locale. Primarul Buzăului a venit cu propunerea ca senatorul Lucian Romașcanu să fie reprezentantul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fapt care a provocat reacții virulente atât din partea lui Neagu, cât și a mai multor primari din județ. Primul chiar a amenințat că părăsește partidul, iar ședința s-a suspendat. A doua zi, discuțiile au fost reluate după implicarea liderului Ciolacu, votul delegaților înclinând balanța clar în favoarea unei candidaturi din partea lui Petre Emanoil Neagu.

4 Comentarii

  1. Purtătorul de cuvânt al PSD, originar din Buzău, dintr-o familie cu vechi rezonanțe pentru vremurile apuse, fost ministru al culturii, manager la o companie media de sorginte occidentală, parlamentar cu exprtiză, s-a decis să atace o funcție de decizie locală la viitoarele alegeri, din dorința sa, nedeclarată, de a face bine comunității buzoiene, în ansamblul ei, adicătelea ”PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU”.
    Eu credeam că va fi pus, propus, avansat, promovat și alte asemenea, la o funcție în PSE, la un alt nivel, european, de ce nu, în fruntea listei unei coaliții iubitoare de viitorul României și al românilor de pretutindeni, contra unor sume deloc neglijabile dar la vedere.
    Dar ce să vezi, este mai cald fotoliul unui sefuț de ”Parlament local”, manager al tuturor resurselor financiare naționale dar și europene alocate unuia din județele de top ale României de azi, într-o comunitate dominată copios de o organizație politică care își dorește să devină ”partidul unic buzoian”, numit, fără bla, bla, PSD.
    Ce să spun, îi doresc succes, că, deh, vom avea un buzoian la butoanele decizionale după un altul la fel psd-ist ca cei de astăzi. Postare ușoară dragi buzoieni, căci suntem în postul Paștelui!

  2. Interesantă contraofertă! Supapa diplomației iată că funcționează. Dacă vrei să intri în MAE pe ușa din față în mod cert trebuie să știi multă carte, procesul durează cel puțin un an și să îndeplinești o mulțime de condiții (vezi: mae.cariere.ro). Dacă te mulțumești cu cealaltă ușă, din dos, acolo este ca la PCR (unul deștept te propune, un altul nu se opune și altul te susține). Sunt curios cum o să fie când te prezinți la ghișeu la consulatul Rioja Alta sau Baja şi te aşteaptă dl Emanoil cu ştampilele şi tuşierele gata pregătite !!! Plictiseală mare coane! Esta cam ca la notariatul din Buzău din spatele Palatului. Ce să faci, şi o pensie specială de diplomat este bună la încheierea misiunii, nu?

  3. Aceeasi ” Marie”, cu altă pălărie, mult mai mare decât pot duce cei doi, vai de noi!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker