sâmbătă, 30 mai 2020

,,Loverboys” de Vadu Pașii / Cine sunt frații proxeneți care au strâns aproape un million de euro prin șantajul emoțional și exploatarea sexuală a soției și concubinei

S-au scăldat în bani și nu s-au ferit să-și afișeze opulența ba dimpotrivă, iar asta a atras și atenția oamenilor legii. După ani de zile de filaj și cercetări, doi frați din Buzău au fost reținuți și, ulterior, arestați, în urma unor ample percheziții desfășurate de procurorii DIICOT și de ofițeri de poliție judiciară în nouă locații din municipiul Buzău și în comunele Tisău și Vadu Pașii, ce au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. De asemenea, un frate vi­treg, părinții lor, pe numele cărora au fost cumpărate proprietăți și autoturisme de lux din banii obținuți de pe urma unor fete convinse să se prostitueze, dar și concubina unuia dintre reținuți au fost puși sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că această familie, de loc din Buzău, dar care își petrecea timpul mai mult în Vadu Pașii, unde achizi­ționase mai multe imobile, a câștigat aproape un milion de euro în urma practicării prostituției de către mai multe tinere, în Spania și Elveția. Fetele erau racolate de doi frați, de 29 și 30 de ani, Luigi V. și Condruț Lucian V,. care le jurau iubire veșnică, apoi le determinau prin șantaj emoțional să-și vândă trupurile pentru a face rost de bani. Povestea de dragoste se încheia când fata conștientiza că este folosită. Cel de 29 de ani și-a trimis chiar nevasta “la produs”.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, grupul infracțional organizat de tip interfamilial, format din șase suspecți, asociere infracțională specializată în comiterea de infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane prin obține­rea de foloase ­pa­trimo­niale de pe urma practicării prostituției de către mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei și al Confederației Elvețiene, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți, s-a constituit și a funcționat în perioada 2010-2017, cu prelungirea ultimei activități infracționale până la nivelul anului 2019.

,,Gruparea recruta tinere din România, prin metoda <lover boy>, ce consta în manifestarea unor sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, dezide­rat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât practicarea prostituției de către tânăra în cauză.

Interesul real al ­pro­xenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfășurării acti­vității de prostituție, când tânăra era supusă la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de ­ve­nituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice, iar cea mai mare parte a banilor obținuți erau direcționați pentru satisfacerea exclusivă a dorințelor materiale ale proxenetului.

Datorită acestei perioade de început, în care tinerele erau în zona de control și influență a pro­xenetului, acestea au amânat dezvăluirea activității de prostituție, până în momentul când au realizat ca sunt victimele unei înșelăciuni sentimentale”, spun procurorii DIICOT.

Tinerele erau transportate Spania și Elveția cu autoturismul ori cu avionul, apoi erau cazate în apartamente închiriate de membrii grupării, în care locuiau și aceștia din urmă.

Ulterior, fetele erau plasate diverse cluburi și localuri, unde se prostituau, iar banii obținuți (aproximativ 944.000 de euro) au fost investiți de către membrii familiei în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele suspecților ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se astfel ascunderea sau ­disi­mularea originii ilicite a acestor bunuri. 11 fete ar fi fost racolate în perioada vizată de anchetatori. În activitatea infracțională ar fi fost atrasă și una dintre tinere, în vârstă de 31 de ani, concubina unuia dintre frați, care, pe lângă faptul că s-ar fi prostituat, ar fi avut și rolul de a transfera banii obținuți de celelalte fete în conturile deținute de aceasta la mai multe bănci, atât din Elveția, cât și din România.

Miercuri, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate telefoane mobile, înscrisuri, bani, bijuterii și un pistol deținut ilegal. Polițiștii au pus în aplicare șase mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri. Doi frați, de 29 și 30 de ani, au fost reținuți și prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți membri ai familiei – mama celor doi, tatăl și fratele vitreg – dar și concubina celui de 30 de ani sunt cercetați sub control judiciar.

Totodată, în cauză urmează a fi instituite sechestre asigurătorii asupra mai multor imobile din Buzău și Vadu Pașii și pe opt autoturisme, până la concurența sumei de 944.000 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și a jandarmilor din Ploiești și Buzău.

loading...
error: Content is protected !!