ActualitateAdministrație

Locuitorii din Mărăcineni, branșați la gaze până la sfârșitul anului viitor

Reușita importantă a Primăriei Mărăcineni a fost marcată cum se cuvine de autoritățile din comuna buzoiană, iar primarul Constantin Dumitru, a invitat atât reprezentanții instituțiilor din Buzău, cât și pe cele de la București, pentru a le mulțumi pentru sprijinul și implicarea de până acum. Suma alocată acestui proiect este de aproape 92 de milioane de lei, dintre care 77 milioane reprezintă finanțare de la Uniunea Europeană. Proiectul vizează alimentarea cu gaze a trei sate, Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni, iar perioada de implementare este de 40 de luni, respectiv 1 septembrie 2020 – 31 decembrie 2023.

Primarul din Mărăcineni a mulțumit tuturor celor implicați direct, precum și cetățenilor care au avut răbdare și au dat dovadă de înțelegere în ultimii ani, adăugând că acesta este un proiect deosebit de important nu doar pentru comunitatea sa, ci pentru întreaga dezvoltare a localităților de pe Valea Slănicului.

„Acum 14 ani, când am fost ales pentru întâia dată primar al acestei comune, am înțeles că mi se încredințează o mare onoare, dar și o înaltă responsabilitate, o datorie. Am visat că din Mărăcineni o să fac o comună modernă și prosperă, în care oamenii să își dorească să trăiască (…) Aducerea gazelor la Mărăcineni înseamnă și primul pas pentru rețeaua de racordare la conducta cea mare a întregii Văi a Slănicului și nu numai (…) Țin să le mulțumesc, pe această cale, tuturor locuitorilor comunei Mărăcineni, care a au avut răbdare și încredere că facem ce trebuie la Primărie”, a transmis Constantin Dumitru.

Reprezentantul Transgaz, Ionel Sârbu, director al  Departamentul Reglementări și Formalități Terenuri, a dat asigurări că societatea va rămâne la fel de serioasă în abordare și în faza cealaltă a proiectului, respectiv etapa de branșare la gaze. „Noi vă asigurăm în continuare de toată colaborarea, de tot sprijinul și de tot ceea ce stă în putință Companiei Transgaz, pentru realizarea celuilalt proiect care urmează, faza II și așteptăm să ne acordați, în continuare sprijin, inclusiv de la domnul primar, pentru realizarea în bune condiții a tuturor activităților ce implică realizarea proiectului, atât în faza de proiectare, cât și în faza de execuție”, a spus Ionel Sârbu.

Invitat la conferința de presă organizată astăzi de Primăria Mărăcineni a fost și deputatul buzoian din partea Partidului Social Democrat, Romeo Lungu, care a lăudat reușita autorităților locale și a transmis, cu această ocazie, că spera ca prețurile la gaze naturale și la energie electrică să fie reglementate cât mai curând, pentru ca oamenii să nu considere această facilitate un lux, din punct de vedere financiar. „Astăzi e un pas important pentru îndeplinirea unui mare obiectiv, nu numai pentru Mărăcineni, ci pentru județul Buzău. E un lux, văd, astăzi să introduci gaze într-o comunitate. Este foarte greu, a durat doi ani de zile și încă nu s-a terminat. Vor fi și alte etape. Sper să nu fie un lux și prețul, vedem în zilele de astăzi, trebuie reglementat prețul la gaze naturale și la energie electrică. Sper eu că de la anul acest lucru se va îndeplini”, a declarat Lungu.

Veștile bune pentru comuna Mărăcineni nu se opresc aici, iar buzoianul Alexandru Stoica, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării anunță că mai multe proiecte urmează să fie implementate aici în viitorul foarte apropiat. Acesta a enumerat obiectivele de investiții finanțate fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), fie prin Compania Națională de Investiții (CNI), printre care se numără proiecte de infrastructură sau construire a unor săli de sport. „Ca secretar de stat PSD și coordonator al Programului național de investiții «Anghel Saligny», în comuna Mărăcineni noi o să avem mai multe proiecte. Acum noi o să începem proiectul de asfaltare de drumuri, prin PNDL 2 deja am închis un proiect de drumuri. Prin CNI am închis o sală de sport, care este benefică. Urmează două baze sportive care sunt în procedură de achiziție publică”, a spus Alexandru Stoica.

Dezvoltarea fulminantă a comunei Mărăcineni a fost punctată și de către prefectul Daniel Țiclea, care a caracterizat-o drept „un cartier al Buzăului”, nu doar prin expansiunea imobiliară pe care a avut-o în ultimii 10-15 ani, ci și prin faptul că în curând va oferi facilități identice celor din oraș. Odată cu această reușită vin și mai multe responsabilități, însă, acelea de a păstra nivelul la fel de ridicat și de a stimula interesul oamenilor să se mute la Mărăcineni.

Mai mult, în ediția de vineri a cotidianului OPINIA

Articole similare