Administrație

Locuințe noi pentru râmnicenii fără posibilități

Al doilea bloc de locuințe sociale va fi construit la Râmnicu Sărat, în cartierul Costieni, printr-o strategie de regenerare urbană, ce face parte din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin fonduri structurale, și are termen de finalizare zece luni. Primul dintre aceste blocuri este în faza finală de construire, lucările ajungând până la execuția ultimului etaj, în timp ce construcția celui de-al doilea a fost demarată zilele trecute.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, se arăta încântat de proiectul în desfășurare, care a necesitat foarte multă muncă, însă spunea că rezultatele se vor vedea pe termen lung. Municipiul se luptă nu doar cu prezența a numeroase familii defavorizate, care sunt la limita sărăciei, ci și cu fondul locativ scăzut, iar locuințele sunt mai mult decât necesare la nivelul orașului, urmând ca peste 100 de familii să se mute în curând în casă nouă. Tot în plan este și amenajarea a 27 apartamente și 17 garsoniere în fostul cămin al Liceului Agricol din cartierul Anghel Saligny.

„După mai bine de trei ani de muncă și parcurgerea a zeci de proceduri, am ajuns în punctul demarării acestei investiții. Termenul de finalizare a construcției, care presupune realizarea a 32 de locuințe, este de 10 luni. În aceeași zonă și, practic, în aceeași perioadă, va fi construit un bloc P + 4E, care va cuprinde 30 de unități locative destinate tinerilor. Investiția va fi derulată prin Agenția Națională a Locuințelor și va fi începută foarte curând. Un al treilea proiect care vizează construirea de locuințe pentru râmniceni va fi implementat anul viitor (anul curent, n.r.) și presupune realizarea a 27 apartamente și 17 garsoniere, în fostul cămin al Liceului Agricol din Cartierul Anghel Saligny. Aceste investiții vor face ca în următorii doi ani peste 100 de familii să se mute în casă nouă”, spunea primarul Cîrjan, în luna noiembrie a anului trecut, la demararea proiectului.

Autoritățile nu au stat deoparte și au trecut rapid și la construirea celui de-al doilea bloc de locuințe, care vor fi atribuite tinerilor cu vârsta până în 35 de ani. În speranța că vremea va fi de partea constructorilor, și acest proiect se va finaliza destul de repede, iar Primăria Râmnicu Sărat va aloca locuințele celor care se încadrează în cerințe.

„A început construcția celui de-al doilea bloc de locuințe! Execuția lucrărilor în cadrul proiectului de construire a celor două blocuri de locuințe, care vor fi atribuite tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, continuă conform planificării. Dacă în cazul primului bloc, lucrările au ajuns până la execuția primului etaj, vestea bună este că au fost demarate lucrările pentru cel de-al doilea bloc de locuințe! Sperăm ca vremea bună să ne ajute, iar planificarea să fie cu succes urmată! Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin fonduri structurale, prin măsura 13.1 – Regenerare Urbană, fiind derulat de U.A.T. Municipiul Râmnicu Sărat”, transmite Primăria Râmnicu Sărat. Cei interesați de aceste locuințe pot consulta condițiile de acordare la sediul Primăriei, unde vor putea, de asemenea, depune cererile în acest sens.

Articole similare