Sănătate

Linie telefonică gratuită de suport psihologic-emoțional pentru persoanele afectate de COVID-19

Începând cu data de 6 aprilie, persoanele care se confruntă cu presiunea cauzată de pandemie beneficiază de servicii gratuite de sprijin psihologic, prin apelarea liniei telefonice cu tarif normal 021.9081.

Proiectul este demarat și coordonat de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (prin Clinica Universitară de Psihologie PsyTech) și Vodafone România. Peste 40 de psihoterapeuți voluntari  implicați în acest proiect,  preiau apelurile de la linia de sprijin 021.9081, disponibilă de luni până vineri în intervalul 12.00-20.00, ce poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele.

„A trecut mai mult de un an de când pandemia COVID-19 a dat buzna în viața fiecărui român. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitările în interac­țiunile sociale au avut un efect negativ asupra sănă­tății mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansată astăzi este o unealtă de suport pentru orice român afectat de pandemie. Cu sprijinul UBB, APCCR și Vodafone, peste 40 de psihoterapeuți voluntari vor fi alături de oricine simte că are nevoie de sprijin emoțional. Pentru că numai împreună, om cu om, vom reuși să trecem de această perioadă grea”, a declarat ministrul Sănă­tății, Vlad Voiculescu.

„Este primul demers formal și pe scară largă pe care îl văd din partea autorităților, care, în relație cu pandemia, se ocupă nu doar de binele medical al oamenilor, ci și de binele lor psihologic (sănătate mintală/calitatea vieții în pandemie). Este o schimbare majoră, în linie cu ce se întâmplă în țările moderne la care ne raportăm”, a declarat Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Articole similare