Sport

Lincar, prima variantă pentru Gloria

Se negociază cu fostul internațional

Primul nume pe lista scurtă a Gloriei pentru postul de antrenor este Erik Lincar. Joi, timp de câteva ore, s-a negociat cu fostul intenațional, însă cele două părți nu bătuseră palma până vineri la prânz, deși consensul nu a fost departe. Din informațiile noastre, pretențiile salariale ale lui Lincar nu au fost deloc exagerate, singurul obstacol pentru semnarea actelor fiind condițiile legate de alcătuirea unui lot competitiv. Șefii din Crâng urmează să facă o evaluare bugetară, urmând să decidă dacă pretențiile ridicate de fostul internațional se raportează la posibilitățile unui club precum Gloria.

Eric Lincar este fără angajament încă din august anul trecut, atunci când conducerea Universității Cluj lua decizia de a-l demite. Culmea, fostul internațional realizase, cu câteva luni în urmă, surpriza sezonului, reușind să promoveze într-un baraj cu Dinamo București. Trei jucători care au evoluat în acest sezon la Gloria – Boiciuc, Vali Alexandru și Andrei Blejdea – s-au regăsit în lotul cu care Lincar promova în Liga 1. Alți doi, Gîț și Balgiu, apăraseră culorile clubului buzoian sub comanda lui Ilie Stan. Cel mai probabil însă, nici Vali Alexandru, nici Blejdea, nu vor mai face parte din lotul Buzăului în sezonul viitor.

Pe lângă promovarea istorică din barajul cu Dinamo, Erik Lincar a mai antrenat pe Concordia Chiajna, Juventus București (secund), Academica Clinceni, Luceafărul Oradea, CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Delta Tulcea, Damila Măciuca, FC Hunedoara și Callatis Mangalia. Prestațiile sale de la Turris, cu care a fost foarte aproape de o promovare în Liga 1, au fost foarte apreciate în cercurile oamenilor de fotbal, însă, echipa condusă de Valentin Dragnea, fiul fostului șef PSD Liviu Dragnea, s-a desființat în 2021.

Ca jucător, Lincar și-a făcut junioratul la Girondins de Bordeaux, trecându-și apoi  în CV cluburi precum Steaua sau Panathinaikos Atena. A bifat și cinci prezențe pentru Naționala Tricoloră.

2 Comentarii

  1. Erik Lincar este un profesionist desavarsit! Ca si caracter unic, corect, serios si performant!
    Erik Lincar la Gloria Buzau!!!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker