Administrație

Limitarea accesului auto în Crâng, pe lista de priorități a Primăriei

Nu este prima oară când buzoienii își manifestă nemulțumirea față de decizia Primăriei de a permite accesul autoturismelor în Parcul Crâng, însă autoritățile au transmis că nu au avut de ales, din pricina societăților comerciale care își desfășoară activitatea în inima verde a orașului. Tentativele de a restricționa accesul auto au ajuns până în instanță, unde demersul Primăriei a fost respins, pe motiv că ar îngrădi desfășurarea activității agenților economici.

Viceprimarul Ionuț Apostu transmitea, în urmă cu câteva luni, că nu este de acord sub nicio formă cu accesul autoturismelor în parc, dar tentativele Primăriei de a interzice acest lucru au fost oprite de instanță, care a dat câștig de cauză patronilor restaurantelor din Crâng. Cu toate acestea, reprezentantul Primăriei spunea că nu se va lăsa până când nu va găsi o modalitate de a restricționa accesul mașinilor în parcul Crâng, spațiu verde care ar trebui să rămână accesibil doar la pas sau cu bicicleta. „Am încercat toate metodele pentru a limita accesul auto în Crâng. Am avut și niște procese cu proprietarii acelor spații comerciale, procese pe care, din păcate, le-am pierdut. Nu știu ce variantă optimă ar fi. Din punctul meu de vedere, aș interzice total accesul auto în Parcul Crâng. Vom mai căuta, împreună cu juriștii, soluții legale, pentru că în instanță am pierdut (…) Ei (societățile comerciale, n.r.) ne-au dat în judecată și ne-au cerut daune pentru că le periclităm afacerile, pierd clienți din cauza acestui acces. Mai mult decât atât, organizează evenimente, de aceea au și câștigat în instanță. E o chestiune destul de complexă, dar o să mă mai întâlnesc cu reprezentanții acestor societăți, să găsim o soluție unanim acceptată”, a spus Ionuț Apostu.

Între timp, buzoienii au făcut mai multe sesizări către Primărie, prin care reclamă faptul că unele persoane vin să ia o gură de aer proaspăt cu… mașina. Profitând de accesul liber către restaurantele din zonă, unii oameni au decis să facă plimbări pe aleile parcului cu autoturismele proprii, iar acest lucru a inflamat cetățenii care doresc să se relaxeze.

Aceștia i-au transmis primarului Constantin Toma că șoferii care ambalează motoarele aiurea poluează oaza orașului și, în plus, autoturismele care trec cu viteză pun în pericol siguranța trecătorilor și a bicicliștilor. Reclamanții susțin interzicerea totală a autoturismelor în parc, dat fiind că distanța dintre parcările din afara Crângului și restaurante nu este atât de mare și poate fi parcursă lesne la pas.

Primarul Toma a promis că va lansa în dezbatere publică un nou proiect de hotărâre prin care, dacă nu se va putea interzice accesul mașinilor în parc, cel puțin acesta va fi limitat: „În perioada imediat următoare, vom lansa în dezbatere publică un nou proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal, care va limita accesul cu autoturismul personal în parc”.

Articole similare