luni, 01 iunie 2020

Ligile a 4-a, „înghețate”? Olimpia Rm. Sărat ar merge la baraj

• AJF Suceava a făcut primul pas, dar situația s-ar putea aplica în toată țara

Prelungirea stării de urgență va face imposibilă reluarea activității sportive mai devreme de jumătatea lunii mai. Evident, tot programul competițiilor a fost dat peste cap, avansându-se diverse scenarii, prelungirea, comasarea sau înghețarea sezonului.

O situație aparte este la nivelul eșaloanelor ju­dețene de fotbal, unde asociațiile județene de fotbal, respectiv AMFB, sunt ­obligate să comunice către Departamentul Competiții al FRF, în scris, până la data de 8 iunie, echipele ­ca­lificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Ceea ce este practic imposibil și, de aceea, structurile din teritoriu caută cele mai bune variante. Una dintre ele, “înghe­țarea” actualului sezon, a și fost aleasă de AJF Suceava și este posibil ca această soluție să fie aplicată în toată țara. Președintele AJF Suceava, Ciprian Anton, a anunțat decizia de suspendare a Ligilor a 4-a și a 5-a, luându-se în considerare clasamentul actual drept unul final.

„Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. După ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și, mai devreme sau mai târziu, așa se va întâmpla peste tot. Datele de finalitate ale competițiilor nu vor putea fi respectate”, a spus șeful fotbalului sucevean.

Lidera actuală a Ligii a 4-a Buzău, Olimpia Rm. Sărat, ar merge la baraj

Dacă o astfel de soluție se va aplica și la Buzău, Olimpia Rm. Sărat, actuala lideră a Ligii a 4-a, va participa automat la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Adversara râmnicenilor ar fi, în acest caz, echipa ce ocupă acum primul loc în Liga a 4-a Brăila, Victoria Traian.

Conform programului inițial, dar care ar putea să sufere modificări, jocurile se desfășoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe. Datele de disputare sunt: 13 iunie, ora 18.00, turul, și 20 iunie, ora 17.30, returul. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu perso­nalitate juridică.

loading...
error: Content is protected !!